Nicolae Ciucă este în doliu! Tatăl premierul s-a stins din viață

Tatăl premierului Nicolae Ciucă, Gheorghe Ciucă, a murit, miercuri, 12 aprilie, într-un spital din București. El avea 79 de ani și era grav bolnav. Bărbatul a fost subofiţer și ieşit la pensie cu gradul de plutonier adjutant. Acesta locuia în comuna Plenița, de lângă Craiova.

Tatăl lui Nicolae Ciucă, Gheorghe, avea 79 de ani / FOTO: captură TV
Tatăl lui Nicolae Ciucă, Gheorghe, avea 79 de ani / FOTO: captură TV

Bărbatul a murit, în cursul nopții trecute, a Spitalul Militar din Capitală, potrivit surselor Gândul. Tatăl premierului suferea de o boală incurabilă.

„Am aflat și noi cu mare durere că domnul Gheorghiță Ciucă a murit azi noapte într-un spital din Capitală. Avea probleme grave se sănătate. Era un om deosebit, bun. Chiar vă spun din suflet că îmi pare rău că a murit”, a declarat Mihai Calafeteanu, primarul comunei Plenița.

La Guvern nu s-au mai ținut declarații de presă

Se pare că Nicolae Ciucă a fost foarte afectat de veste pentru că edința de Guvern de miercuri a început, așa cum era stabilit, la 14.00, dar fără obișnuitele declarații de presă.

Totuși, ziua lui Nicolae Ciucă a mers în continuare. Premierul a susținut declarații de presă comune alături de Thierry Breton, comisarul european pentru Piață Internă, aflat în vizită oficială în România.

Premierul a arătat că „diferitele crize cu care Europa s-a confruntat în ultimii ani, desigur, culminând cu războiul din Ucraina, au adus nu doar provocări, ci şi o serie de aspecte, de oportunităţi la care noi trebuie să ne gândim şi pe care trebuie să le valorificăm în deplin consens”.

„Un astfel de beneficiu este cel legat de conştientizarea clară a nevoii de consolidare a rezilienţei interne a Uniunii Europene, inclusiv prin gestionarea dependenţelor strategice şi promovarea întregului potenţial al pieţei unice.

În acest context, am oferit asigurări privind sprijinul României pentru iniţiativele care vor consolida piaţa internă, mai ales prin înlăturarea obstacolelor care afectează libertăţile fundamentale. Propunerile recente prezentate de Comisia Europeană, precum planul industrial ”Green Deal”, actul ”Net-Zero Industry”, actul european al materiilor prime critice şi comunicarea privind competitivitatea pe termen lung a Uniunii Europene vin - aşa cum i-am precizat domnului comisar - vin într-un moment şi ele trebuie abordate în aşa fel încât să îndeplinim aceste obiective care sunt asumate la nivel politic şi ele trebuie transpuse în practică”, a subliniat premierul.

Gheorghe Ciucă a fost subofiţer în Armată. „Nea Ghiţă a fost şoferul generalului Ilie Marin, comandantul Armatei a III-a, şi a ieşit la pensie cu gradul de plutonier adjutant”, a dezvăluit un fost camarad de arme, pentru Mediafax.

image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net