Nicușor Dan anunță că începe furnizarea căldurii în București. „O să mai fie probleme!”

De luni, 21 octombrie, a început furnizarea agentului termic, în București. Temperaturile au scăzut sub 10 grade Celsius pe parcursul a trei nopți consecutive. Primarul Capitalei a menționat că vor fi probleme și în acest an, dar mai puține față de iarna trecută.

De când începe furnizarea căldurii în București Foto: Shutterstock
De când începe furnizarea căldurii în București Foto: Shutterstock

„Pe parcursul iernii vor fi probleme, dar vor fi ceva mai puține decât iarna trecută" 

Întrebat când va începe furnizarea agentului termic în Capitală, în condițiile temperaturilor scăzute din ultima perioadă, primarul Nicușor Dan a declarat: „A început. Conform legii, în momentul în care avem trei nopţi, începem furnizarea agentului termic, a spus Nicuşor Dan într-o conferință de presă. 

„Pe parcursul iernii vor fi probleme, dar vor fi ceva mai puține decât iarna trecută. Deci avem o ameliorare de la iarnă la iarnă şi o să mai fie probleme. În zonele în care noi am schimbat, de exemplu, anul ăsta, la 1 septembrie, eram la 45 de kilometri conductă magistrală schimbată.

Probabil că până la sfârşitul anului o să fim la cei 70. În toate zonele în care conducta este nouă, eliminăm avariile. De exemplu pe Mihai Bravu am avut anul trecut aproximativ 60 de avarii, acelea nu vor mai fi, deoarece conducta este nouă”, a subliniat primarul.

Iarna trecută, sectoarele 2 și 3 au fost cele mai afectate 

Iarna trecută, mii de blocuri din București au întâmpinat probleme cu apa și căldura, cele mai afectate sectoare fiind 2 și 3. Problema termoficării este una accentuată în București, apartamentele rămânând fără apă caldă și căldură din cauza avariilor apărute la conductele extrem de vechi.

În fiecare an, oamenii sunt nevoiți să apeleze la diverse surse de căldură precum aeroterme, calorifere electrice și altele. Primarul general al Capitalei a promis că situația se va îmbunătăți în acest an și că avariile serioase de anul trecut au apărut din cauza scăderii accentuate a temperaturilor, sistemul trebuind calibrat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Nicolae al României Alina și Eliabeta Karina profimedia 0703687052 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Pratyaksh Vijay yoga guinness world records jpg
Cetatea medievală Orăștie  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL jpg
herd 6554180 1280 jpg
Spania jpg
img jpg
bar pexels jpeg
mario iorgulescu jpeg
Cele mai frumoase staţiuni din Spania: plaja Cala D'Hort din Ibiza jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net