Locuiești la bloc, în București? Ține caloriferele sub observație. Când se va răci vremea, în octombrie?

Ultima actualizare:

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti a anunţat că, în cursul nopții de marți spre miercuri, respectiv 18 spre 19 octombrie 2022, încep probele rețelei de termoficare.

Agentul termic, distribuit în funcție de temperaturile exterioare

În funcție de prognoza meteorologică pentru următoarea perioadă, care prevede temperaturi crescute în timpul zilei, furnizarea de căldură va fi făcută mai ales în cursul nopții.

Probele la cald prin care se realizează echilibrul hidraulic al întregului sistem de termoficare se vor desfăşura astfel încât, pe măsură ce temperatura exterioară scade, toţi consumatorii să beneficieze în condiţii normale de furnizarea agentului termic pentru căldură, în locuințe.

Citește și: Soluţii practice şi ieftine pentru iarna aceasta: facturi mici, căldură în case!

„Vă comunicăm și faptul că instituția noastră a început furnizarea căldurii la cerere spitalelor, şcolilor, grădiniţelor, căminelor de bătrâni, precum şi tuturor celorlalte instituţii care au solicitat acest lucru. Asociaţiile de proprietari care doresc amânarea furnizării agentului termic pentru încălzire pot solicita în scris acest lucru, prin reprezentanţii legali, la registratura instituției”, se arată într-un comunicat remis de Termoenergetica.

Conform legii, „începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 20,00-6,00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10º C sau mai mici".

Vezi și: Chinurile cibernetice ale pensionarilor care vor să aibă talon electronic de pensie

Așadar, în timpul zilei, când temperaturile exterioare vor depăși 10º C, livrarea agentului termic va fi sistată. Pentru utilizatorii casnici branșați la rețeaua publică de termoficare este un moment bun de a regla circuitele casnice. Aste reglaje includ calibrarea distribuitoarelor de căldură, dar, mai ales, verificarea și aerisirea caloriferelor.

Când se va răci vremea?

Răcirea vremii va fi accentuată în perioada 20 - 22 octombrie când vor fi temperaturi maxime în medie de 13 - 14 grade, conform Administrației Naționale de Meteorologie. Începând din 23 octombrie și până spre finalul lunii, vremea va redeveni caldă pentru această perioadă, cu o medie regională a maximelor de 18 - 20 grade.

Nu rata nici: Tot ce trebuie să știi despre migrenele induse de căldură

Temperaturile minime, vor prezenta o medie de 3 - 5 grade în primele 3 zile, în 20 octombrie este estimată o creștere până spre 9 grade, iar în 21 și 22 octombrie, acestea se vor apropia de 1 - 2 grade. După aceste nopți reci, la fel ca și în cazul temperaturilor maxime, se va înregistra o creștere apreciabilă până la o medie a minimelor de 6 - 8 grade.

Sunt posibile ploi slabe în 20 octombrie, iar în restul intervalului probabilitatea pentru precipitații va fi în general redusă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
fructe pexels jpg
1 apa de trandafiri 1401915263 jpg jpeg
inghetata lingurita freepik png
20230922 112723 jpg
Tramvai FB nicușor dan jpg
muraturi freepik png