Peste 3.300 de blocuri din București au rămas fără apă caldă și căldură

O nouă avarie la magistrala III Sud a Termoenergetica a adus disconfort termic în aproape 3.300 de blocuri din București. Furnizarea agentului termic pentru apă caldă și încălzire a fost sistată marți seara în zonele din Sectorul 2 și, de asemenea, au funcționat sub parametrii normali și în numeroase zone din Sectorul 3.

3300 de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă și căldură. Foto: arhiva.
3300 de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă și căldură. Foto: arhiva.

Care sunt cele mai afectate zone

Situația afectează circa 65% din sistem, iar miercuri dimineață, locuitorii din peste 3.300 de blocuri primesc apă caldă și căldură deficitar. Cele mai afectate zone sunt din Sectorul 3, unde peste 1.500 de blocuri resimt neajunsurile termice.

Distribuția pe sectoare este următoarea:

  • Sectorul 1 – 9 blocuri afectate
  • Sectorul 2 – 1.208 blocuri afectate
  • Sectorul 3 – 1.510 blocuri afectate
  • Sectorul 4 – 230 de blocuri afectate

Unde s-a produs avaria care a afectat mii de familii

Avaria s-a produs pe Magistrala III Sud, la intersecția străzii Drumețului cu Calea Vitan. Conform Termoenergetica, zonele afectate în Sectorul 2 includ Mihai Bravu, Mașina de Pâine, Doamna Ghica, Șoseaua Fundeni și Petricani. De asemenea, au fost înregistrate funcționări sub parametrii normali în zonele Vitan, 1 Decembrie, Nicolae Grigorescu, Camil Ressu, Rebreanu și Lucrețiu Pătrășcanu din Sectorul 3.

Ce spune Termoenergetica despre această situație

Termoenergetica a anunțat că au demarat lucrările de urgență pentru remedia avaria și că termenul estimat pentru finalizarea reparațiilor și reluarea furnizării agentului termic este joi, ora 23:30. Reprezentanții companiei au menționat că echipele de intervenție lucrează în regim permanent pentru a soluționa problemele și că, pe măsură ce lucrările se vor finaliza, punctele termice vor fi repuse în funcțiune mai devreme decât termenul estimat.

Această avarie aduce îngrijorare pentru locuitorii afectați, care se confruntă cu condiții termice precare în perioada rece, punând în evidență necesitatea unor investiții și măsuri preventive pentru întreținerea și modernizarea rețelelor de termoficare în București.

image
image
image
image
image
image
calculator 1680905 1280 jpg
casa pereti bere jpg
copac jpg
camera hotel png
sala de clasa jpeg
image png
man 4134645 1280 jpg
 Carmen Brumă (46 de ani) este profesoară atunci când vine vorba de fitness și alimentație sănătoasă
image
actualitate.net
image
actualitate.net