Atenție bucureșteni! Restricții în furnizarea apei calde în sectoarele 1, 2 și 3 până pe 11 august

Vești proaste pentru bucureșteni de la Termoenergetica, urmașa celebrei Regii de Termoficare. Furnizarea apei calde va fi oprită până pe 11 august în Sectoarele 2 şi 3, precum şi în cartierele Aviaţiei, Floreasca şi Calea Dorobanţilor din Sectorul 1. Motivul? Centrala termică CET Sud este oprită pentru revizia anuale și concomitent au început lucrări de modernizare ale unor conducte pentur agent termic

Lucrări Termoenergetica
Reparațiile la conducte lasă din nou fără apă caldă bucureștenii. Foto: Facebook Termoenergetica

CET Sud, una dintre cele patru centrale termice ale Capitalei nu mai dă agent termic din 1 august. Ea ar fi trebuit suplinită de reluarea activității CET Progresul, care a fost în revizie, dar cum se întâmplă la români, chiar în timpul procesului a apărut o defecțiune. Și ca necazul să fie complet, urmașa RADET, a declanșat lucrări de reparații și investiții în mai multe zone din sectoarele 1, 2 și 3 

Unde execută lucrări Termoenergetica 

„(…)Au fost începute și lucrări pe conducta Magistralei 3 Sud, cu diametrul de 1200 mm - în zona străzii Releului, cât și în căminul Releului, unul dintre cele mai importante noduri din sistemul de termoficare din Municipiul București.  

Astfel, furnizarea agentului termic pentru apă caldă va fi sistată în Sectoarele 2 și 3, precum și în zonele Aviației, Floreasca, Calea Dorobanților din Sectorul 1, până în data de 11 august 2023”, anunță Termoenergetica într-un comunicat. 

Conform instituției, în zona unde sunt efectuate lucrări sunt amplasate vanele conductelor care fac legătura între Magistrala 3 Sud și Magistrala Berceni, respectiv legăturile între conductele de alimentare între CTE Sud si CTE Progresu. În zonă nu au fost efectuate modernizări din 1968. 

„În paralel, simultan cu intervalul în care CTE Sud va fi oprit pentru efectuarea reviziei anuale, vor fi executate mai multe lucrări de reparații, printre care amintim, zonele Colentina (Dn 800mm), Tineretului ( Dn 500mm și 600mm), Calea Călărașilor (Dn 500mm)”, a mai precizat societatea în comunicatul postat pe Facebook 

Pentru amănunte suplimentare despre zonele afectate, Termoenergetica anunță clienții că au la dispoziție informații prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum și prin aplicația Termoalert. 

Probleme după revizie la CET Progresul  

Conform unui comunicat al Termoenergetica, în timpul manevrelor de repornire a CET Progresu, a intervenit o situație neprevăzută determinată de defectarea unei vane, ceea ce împiedică și la acest moment repunerea în funcțiune a centralei.  

„Manevrele de pornire a CET Progresu au fost efectuate în cursul zilei de astăzi ca urmare a inițierii simultane a procedurii de oprire totală a CET București Sud, în conformitate cu programul de revizii anuale planificate.  

După oprirea totală a CET București Sud, consumatorii din București arondați acestei centrale urmau să fie alimentați cu apă caldă din CET Progresu. Imposibilitatea repornirii CET Progresu până la remedierea defecțiunii, produce sincope în ceea ce privește alimentarea cu apă caldă a consumatorilor arondați până astăzi din CET București Sud”, sunt precizările Termoenergetica făcute pe contul oficial de pe o rețea de socializare 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net