Zeci de mii de români au ajuns în pragul disperării! Locul unde oamenii vor să-și vândă apartamentele din cauza problemelor cu apa caldă

Peste 20.000 de familii, din nordul Bucureştiului, sunt lăsate fără apă caldă. Oamenii se plâng că iarna n-au căldură, iar vara n-au apă caldă, așa că se gândesc să-și vândă apartamentele și să se mute în alte zone. 

Oamenii au rămas fără apă caldă pe perioadă nelimitată Foto: Shutterstock
Oamenii au rămas fără apă caldă pe perioadă nelimitată Foto: Shutterstock

Locuitorii din nordul și vestul Bucureștiului, fără apă caldă

Cartierele din nordul şi vestul Bucureștiului au rămas fără apă caldă. CET-ul care deservea întreaga zonă s-a închis. În total, sunt afectate 15.000 de familii din Sectorul 1 şi încă 5.000 din Sectorul 6, scrie Observatornews.ro. 

De câți bani este nevoie pentru datorii

Ca să reia activitatea, conducerea CET-ului are nevoie de 10 milioane de lei pentru a plăti datoriile la gaze şi încă 40 de milioane de lei bani pentru salarii şi investiţii. Bugetul nu a trecut, însă de votul consiliului local din Sectorul 1. 

„Nu am primit o majorare de capital pe care am cerut-o încă din aprilie anul trecut. Furnizorul nostru de gaze ne-a sistat furnizarea. Dacă nu se votează, din punctul meu de vedere, nu există un viitor", a declarat directorul CET Grivița.

Atragem atenţia că în scurt timp octombrie bate la uşă şi trebuie rezolvată această problemă în perioada care urmează pentru că în perioada de iarnă este exclus ca CET Griviţa să fie oprit", directorul Termoenergetica. 

Care ar fi soluțiile 

Termoenergetica propune să preia activitatea CET-ului. „Dacă situaţia persistă si nu se găsesc soluții pentru rezolvarea acestei probleme, pentru reluarea funcţionării, noi suntem disponibili pentru a prelua", a declarat directorul Termoenergetica. 

O astfel de preluare este un proces de durată. Probabil că ani de zile", a declarat directorul CET Grivița. CET Grivița livrează energie termică locuitorilor din cartierele Giulești, Crângași, Grivița, 1 Mai, Pajura și Bucureștii Noi.

Alte sute de blocuri, din București, fără apă caldă

Totodată, de luni, alte sute de blocuri din București au rămas fără apă caldă. Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti urmează să desfășoare lucrări de înlocuire şi de reparaţii pe conductele din reţeaua primară.

image
image
image
image
image
image
image png
mihaela bilic facebook jpg
cancer jpg
Moș Crăciun a venit la refugiații ucraineni din România. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
cos cumparaturi shutter jpeg
shutterstock 1046965294 jpg
Barbat arestat - catuse FOTO Shutterstock
calendar ortodox 2021 29 noiembrie sfantul mucenic paramon png