Bucureștenii, baie la lighean! Pe cine mai dă vina Nicușor Dan că nu e apă caldă

Ultima actualizare:

Seceta care usucă România pare să fi lovit și conductele cu apă din București. Cinci dintre cele șase sectoare ale Capitalei au rămas fără alimentare cu apă caldă.

Compania Municipală Termoenergetica a anunțat că va începe mai multe lucrări de reparații pentru sezonul rece, conform Antena 3.

Reparații ale conductelor distruse

Bucureștenii, însă, au devenit familiarizați cu aceste situații, dar, mai ales cu scuzele primarului general, Nicușor Dan. De parcă utilizatorii vor folosi scuze pentru duș! Astfel, decât să prezinte termenele unui plan concret de acțiune, argumentat cu analize și informații actualizate, Nicoșor Dan arată cu degetul.

În mandatele lui Sorin Oprescu și Gabriela Firea, investițiile în reabilitarea conductelor de termoficare au fost extrem de mici, ceea ce a dus la o deteriorare accelerată a conductelor montate pe vremea lui Ceaușescu.

Citește și: Ce amendă riști dacă traversezi neregulamentar în București?

Toată această politică inconștientă a celor doi edili, care au preferat panseluțele, pomenile electorale și populismele în locul asumării unor proiecte esențiale pentru buna funcționare a orașului, a avut ca rezultat apariția, în 2019, a marilor probleme în ceea ce privește furnizarea agentului termic către bucureșteni”, a transmis Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Nu a uitat, însă, laudele de tipul „am făcut, dar nu e suficient”, după ce a acuzat primarii din mandatele anterioare. „În 2021, am reușit să stabilizăm pierderile prin schimbarea a 20 de kilometri din rețeaua primară de termoficare.

Nicușor îi acuză pe Oprescu și pe Firea

O stabilizare insuficientă pentru a fi simțită la robinet sau în calorifere de către bucureșteni, dar esențială în ceea ce privește trendul dezastruos în care ne găseam”, a mai scris Nicușor Dan, care pare să le cearăă bucureștenilor să mai aibă răbdare.

Astfel, în lipsa unei comunicări transparente, în care să fie afișată concret situația întregii rețele, pentru ca cetățenii să înțeleagă exact ordinea și termenele lucrărilor, primarul a preferat să mai lanseze câteva promisiuni neclare.

Investițiile din acest an, care vor aduce 30-35 de kilometri de conductă nouă în rețeaua primară plus reparațiile punctuale făcute de Termoenergetica, vor duce la inversarea trendului. Conform unor date preliminarii, în anul 2022, pierderile din rețeaua de distribuție vor fi de 34%, iar în următorii doi ani, tot ca urmare a investițiilor, vom reveni la pierderi sub pragul de 30%”, a transmis primarul.

Citește și: Reacția lui Nicușor Dan, după ce a fost filmat traversând neregulamentar

Astfel, până la realizarea „mărețelor” lucrări care să asigure alimentarea cu apă caldă, o utilitate de bun simț, indiferent de sezon, bucureștenii au toate șansele să se întoarcă la obieceiuri vechi, cum ar fi spălatul la lighean. O altă măsură, dacă bugetul și spațiul fiecărei locuințe permite, ar fi instalarea boilerelor electrice.

 Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net