Sorin Oprescu acuză judecătorii din România că i-au invadat viața privată

Ultima actualizare:

În timp ce se bucură de soarele din Grecia, Sorin Oprescu susține că dosarul său din România se bazează, de fapt, pe un denunț și pe abuzul asupra vieții sale private. 

Sorin Oprescu și viața lui privată

Politicianul acuză autoritățile din România că au abuzat de proces, iar instanța i-a atacat viața intimă. Fostul judecător al Curții Constituționale, Petre Lăzăroiu, un apropiat al fostului politician Sorin Oprescu, s-a deplasat de urgență la Atena, unde susține clauza inculpatului, potrivit Libertatea.

Citește și Sorin Oprescu, declaraţii după ce a fost eliberat pe cauţiune: „Nu am fugit nicăieri"

Totuși, documentele de la București arată că, de fapt, contractele, plățile făcute, mărturiile și înregistrările au în vedere banii publici, nu viața privată a fostului parlamentar. 

De exemplu, în 2015, procurorii DNA au făcut flagrantul în casa acestuia de la Corbeanca, aceștia au găsit 25.000 de euro marcați, 145.000 de dolari și 75.000 de lei. 

Ca răspuns la acuzații, Oprescu a declarat că acești bani sunt proveniți din pensia tatălui său, iar banii urmau să fie trimiși nepoților, la Viena, pentru studii. 

Vezi și Sorin Oprescu, supărat din cauza condițiilor din închisoare: «Cartofi cu cartofi în fiecare zi»

La Viena, fiul acestuia derula mai multe afaceri, iar fostul primar își petrecea, de foarte multe ori, vacanțele în capitala Austriei. 

Pentru ce a fost acuzat Sorin Oprescu

Sumele pe care Sorin Oprescu le-a luat din bugetul Primăriei erau foarte mari. În urma anchetei realizate, judecătorii din România l-au condamnat pe fostul edil la 10 ani și 8 luni de închisoare. 

De exemplu, în cadrul unui singur contract, un gard la Palatul Mogoșoaia a fost achiziționat cu suma de 3 milioane de lei, în loc de 1 milion de lei, cât costă în mod normal. 

La baza deciziei judecătorilor a mai stat și suma de 2,5 milioane de lei, sumă de bani pe care partenera de viață a lui Sorin Oprescu nu a putut să o explice, sumă rezultată doar din documentele bancare. 

Ca sancțiune, judecătorii au decis să confiște și un imobil în valoare de 600.000 de euro aflat în cartierul Primăverii, din București, aflat pe numele partenerei.

Imobilul din cartierul Primăverii a costat 600.000 de euro, dar Adriana Nica, partenera lui Sorin Oprescu, a achitat suma de 200.000 de euro cash. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net