Sorin Oprescu, eliberat pe cauțiune. Ce sumă trebuie să plătească

Sorin Oprescu a primit marți, 31 mai, o veste foarte bună din partea autorităților elene. Judecătorii Curții de Apel de la Atena au decis ca Sorin Oprescu să fie cercetat în libertate până când se va ajunge o decizie în urma căreia ar putea să fie extrădat în România. Fostul edil al Bucureștiului trebuie să plătească o cauțiune dacă dorește să se bucure de libertate. 

Suma pe care Sorin Oprescu trebuie să o plătească până miercuri, 1 iunie 2022, pentru a fi eliberat din închisoare este de 5.000 de euro. Între timp, procedura de extrădare continuă, iar judecătorii eleni trebuie să decidă, într-un interval de timp de 40 de zile, dacă îl vor extrăda pe Sorin Oprescu în România.

Citește și: Sorin Oprescu și-ar dori să rămână în Grecia, în pușcărie

În această perioadă, Sorin Oprescu trebuie să respecte mai multe condiții. El trebuie să se prezinte de două ori pe lună la o secție de poliție din Grecia și îi este interzis să părăsească țara. 

Sorin Oprescu a fost dat în urmărire internațională la începutul lunii mai, iar în data de 17 mai el a fost arestat în Atena, în timp ce încerca să se retragă pe o insulă din Marea Egee, conform declarațiilor oferite de către autoritățile elene. 

Sorin Oprescu, fostul edil al Capitalei, a fost condamnat de către Curtea de Apel București la zece ani de închisoare pentru corupție. El a fost acuzat de trei infracțiuni: luare de mită, constituire de crup criminal organizat, dar și abuz în serviciu. 

Vezi și: Sorin Oprescu intră în arest pentru 10 ani și opt luni 

Sorin Oprescu a condus un grup infracțional organizat

Instanța a decis ca Sorin Oprescu să execute o pedeapsa cu închisoarea de 10 ani și opt luni. În plus, judecătorii au decis confiscarea a sumelor de 102.000 lei și 9.400 de euro, precum și a mai multor case pe care Sorin Oprescu le deține în București și comuna Ilfov. 

Potrivit DNA, de la finalul anului 2013, Sorin Oprescu a condus un grup infracţional organizat, constituit de directorul Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, Bogdan Cornel Popa.

Conform DNA, „partea” lui Oprescu era de 10% din șpăgile „tranzacționate”. În afară de Oprescu, au mai fost acuzați patru directori din PMB, șoferul primarului și trei administratori de firme.

Sorin Oprescu a fost primar al Bucureștiului în perioada 2008-2015, dar a ocupat și funcția de Senator al României în perioada 2000-2008.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net