Sorin Oprescu rămâne în închisoare în Grecia. Ce a decis instanța

Judecătorii Curţii de Apel din Atena au respins cererea de eliberare a lui Sorin Oprescu. Acesta rămâne în arest încă 10 zile, când va fi din nou în faţa magistraţilor cu un apel la solicitarea sa de eliberare. 

sorin oprescu grecia sentinta inchisoare 768912 jpg
Sorin Oprescu a fost adus la tribunal alături de alți inculpați. Foto: captură antena3.ro

Judecătorii Curţii de Apel din Atena au respins cererea de eliberare a lui Sorin Oprescu. Acesta rămâne în arest încă 10 zile, după care poate veni din nou în faţa magistraţilor cu apel, în încercarea de a scăpa de după gratii.  

Ce s-a întâmplat la tribunalul din Atena 

Fostul primar general al Capitalei a ajuns în jurul orei 08:30 la Curtea de Apel din Atena, instanţa care îi decidea soarta. Potrivit antena3.ro, Oprescu a fost adus încătuşat cu un vehicul în care se afla alături de alți 20 de deţinuţi veniţi la judecată.  

Presa elenă indica înainte de termenul de vineri două variante pentru Sorin Oprescu: fie va fi lăsat în libertate de instanță, urmând ca într-un termen de maximum 40 de zile să i se decidă extrădarea, fie se întoarce în spatele gratiilor în acelaşi penitenciar. 

Sorin Oprescu a fost audiat în jurul orei 11.30 potrivit sursei citate. Discuțiile au luat sfărşit după mai bine de patru ore. 

Ce s-a întâmplat cu Sorin Oprescu după sentință 

Ulterior, Sorin Oprescu a părăsit sediul Curţii de Apel din Atena şi a fost dus la închisoarea din capitala Greciei unde își petrece zilele de când a fost reținut.  

Sorin Oprescu, condamnat la închisoare în România 

Fostul primar general al Capitalei a fost arestat, în urmă cu câteva zile, dar avocaţii lui au atacat imediat decizia, spunând că Sorin Oprescu poate aştepta în libertate decizia de extrădare. Potrivit presei elene, Oprescu se ascundea într-o zonă de lux de la marginea Atenei, aflată la Marea Egee 

Sorin Oprescu, a fost condamnat definitiv la 10 ani și opt luni de închisoare pentru corupție de către Curtea de Apel București. El a fost acuzat de trei infracțiuni: luare de mită, constituire de grup criminal organizat și abuz în serviciu. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

peter imre corina dănilă jpg
gabi badalau evenimente jpg
Peter Imre, ospătar   galerie foto jpeg
646x404 (1) jpg
BeFunky collage (46) jpg
paula seling 0 jpeg
bianca dragusanu gabi badalau 0 jpeg
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 2 iulie sfantul stefan cel mare png
bruna barbie casa instagram (9) jpg
646x404 (1) jpg
stranut raceala femeie batista jpeg
BeFunky collage (46) jpg
cazare cluj untold jpg