Sorin Oprescu rămâne în închisoare în Grecia. Ce a decis instanța

Judecătorii Curţii de Apel din Atena au respins cererea de eliberare a lui Sorin Oprescu. Acesta rămâne în arest încă 10 zile, când va fi din nou în faţa magistraţilor cu un apel la solicitarea sa de eliberare. 

Sorin Oprescu a fost adus la tribunal alături de alți inculpați. Foto: captură antena3.ro
Sorin Oprescu a fost adus la tribunal alături de alți inculpați. Foto: captură antena3.ro

Judecătorii Curţii de Apel din Atena au respins cererea de eliberare a lui Sorin Oprescu. Acesta rămâne în arest încă 10 zile, după care poate veni din nou în faţa magistraţilor cu apel, în încercarea de a scăpa de după gratii.  

Ce s-a întâmplat la tribunalul din Atena 

Fostul primar general al Capitalei a ajuns în jurul orei 08:30 la Curtea de Apel din Atena, instanţa care îi decidea soarta. Potrivit antena3.ro, Oprescu a fost adus încătuşat cu un vehicul în care se afla alături de alți 20 de deţinuţi veniţi la judecată.  

Presa elenă indica înainte de termenul de vineri două variante pentru Sorin Oprescu: fie va fi lăsat în libertate de instanță, urmând ca într-un termen de maximum 40 de zile să i se decidă extrădarea, fie se întoarce în spatele gratiilor în acelaşi penitenciar. 

Sorin Oprescu a fost audiat în jurul orei 11.30 potrivit sursei citate. Discuțiile au luat sfărşit după mai bine de patru ore. 

Ce s-a întâmplat cu Sorin Oprescu după sentință 

Ulterior, Sorin Oprescu a părăsit sediul Curţii de Apel din Atena şi a fost dus la închisoarea din capitala Greciei unde își petrece zilele de când a fost reținut.  

Sorin Oprescu, condamnat la închisoare în România 

Fostul primar general al Capitalei a fost arestat, în urmă cu câteva zile, dar avocaţii lui au atacat imediat decizia, spunând că Sorin Oprescu poate aştepta în libertate decizia de extrădare. Potrivit presei elene, Oprescu se ascundea într-o zonă de lux de la marginea Atenei, aflată la Marea Egee 

Sorin Oprescu, a fost condamnat definitiv la 10 ani și opt luni de închisoare pentru corupție de către Curtea de Apel București. El a fost acuzat de trei infracțiuni: luare de mită, constituire de grup criminal organizat și abuz în serviciu. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net