Sorin Oprescu, ├«n fruntea listei urm─âri╚Ťilor general. ╚śi un fost director ├«n Prim─âria Capitalei este c─âutat

13 mai 2022

Sorin Oprescu ├«ngroa╚Ö─â r├óndurile rom├ónilor condamna╚Ťi care au dat bir cu fugi╚Ťii. Nu a mai a╚Öteptat s─â afle verdictul ├«n dosarul ├«n care era judecat pentru corup╚Ťie ╚Öi a plecat din ╚Ťar─â. Fostul medic se sustrage unei pedepse de 10 ani ╚Öi opt luni de ├«nchisoare.  

oprescu 2 jpeg
Sorin Oprescu a fost dat în urmărire generală FOTO: Arhivă

Fostul edil al Capitalei este oficial dat ├«n urm─ârire general─â. El apare pe lista persoanelor c─âutate de Poli╚Ťia Rom├ón─â, dup─â ce a nu a fost g─âsit de autorit─â╚Ťi la mai multe domicilii.

Sorin Oprescu a fost c─âutat de poli╚Ťi╚Öti at├ót ├«n locuin╚Ťa din strada Her─âstr─âu, Bucure╚Öti, c├ót ╚Öi ├«n casa din Ciolpani, Ilfov. Nici urm─â de proasp─âtul condamnat.  De altfel, vecinii spun c─â nu l-au mai v─âzut de zile bune acas─â ├«n Capital─â. 

oprescu png

Se pare c─â acesta ar fi p─âr─âsit deja Rom├ónia. Surse citate de Antena3sus╚Ťin c─â Sorin Oprescu ar fi ie╚Öit din ╚Ťar─â prin Vama Giurgiu, ├«n urm─â cu dou─â s─âpt─âm├óni.

Nici Bogdan Popa, unul dintre subalternii s─âi la Prim─âria Capitalei, condamnat ├«n acela╚Öi dosar, nu a fost g─âsit la domiciliu. ╚śi el a fost dat ├«n urm─ârire general─â, av├ónd de executat o pedeaps─â de 11 ani ╚Öi ╚Öase luni de ├«nchisoare.  

╚śase ani ╚Öi jum─âtate de procese

Sorin Oprescu și-a primit condamnarea finală după șase ani și jumătate de procese. Dacă în 2019, Tribunalul București l-a condamnat la 5 ani și patru luni de închisoare, Curtea de Apel a dublat pedeapsa: 10 ani și opt luni.

Fostul primar este acuzat de trei infrac╚Ťiuni: luare de mit─â, constituire de grup criminal organizat ╚Öi abuz ├«n serviciu. Pe 5 septembrie 2015, Sorin Oprescu a primit la locuin┼úa sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul s─âu Bogdan Popa, bani care ar fi provenit, conform DNA, din acte de corup┼úie.

La perchezi╚Ťiile desf─â╚Öurate atunci la locuin╚Ťa lui, pe l├óng─â cei 25.000 de euro, au mai fost g─âsite sume de bani pe care fostul primar nu le-a putut justifica ├«n fa╚Ťa anchetatorilor.

Trimis în judecată în 2015

Pe 20 noiembrie 2015, Sorin Oprescu a fost trimis ├«n judecat─â al─âturi de mai multe persoane, printre care Bogdan Popa - director al Centrului Cultural al Palatelor Br├óncovene┼čti ┼či ulterior al Administra┼úiei Cimitirelor ┼či Crematoriilor Umane, Mircea Octavian Constantinescu - directorul Direc┼úiei economice din Prim─âria General─â, Florin ┼×upeal─â - director al Centrului Cultural al Palatelor Br├óncovene┼čti, Claudiu Bengalici - administrator al unei societ─â┼úi comerciale, Cristian Stanca - fost ┼čofer al lui Oprescu ┼či Ruxandra Avasiloae - director general al Centrului Cultural al Palatelor Br├óncovene┼čti. 

Procesul a ├«nceput la finalul lui 2015, iar prima decizie a venit ├«n 2019: 5 ani ╚Öi patru luni pentru Sorin Oprescu. Procurorii ╚Öi ap─ârarea au f─âcut apel la decizia instan╚Ťei, apelul a fost admis ╚Öi Curtea de Apel ╚Öi-a anun╚Ťat azi decizia.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

kate profimedia 0692807495 jpg
Gabi B─âd─âl─âu jpeg
2vancea botez jpg
1alexandra stan mihai morar png
cub jojo admin gif
Victoria Beckham (4) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
femeie care numara bani jpeg
calendar ortodox 2021 22 mai sfantul mucenic vasilisc png
variola
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg
ambulanta
regina elisabeta (2) jpg