Sorin Oprescu și-ar dori să rămână în Grecia, în pușcărie

Strategie aplicată cu precizie chirurgicală sau doar o tentativă disperată a unui condamnat în vârstă pentru a evita pușcăriile românești?

Sorin Oprescu a fost prins în capitala Greciei
Sorin Oprescu a fost prins în capitala Greciei

Încă nu este clar ce a avut în minte Sorin Oprescu, 70 de ani, fostul primar al Capitalei atunci când a fugit în Grecia.

A cerut azil politic la greci

Condamnat cu executare, în România, la 10 ani și 8 luni, acesta și-ar dori să rămână în Grecia. În pușcărie, probabil, întrucât a fost reținut la Atena, de autoritățile elene marți, 17 mai.

Citește și: Sorin Oprescu a fost arestat în Grecia

Conform informațiilor obținute și transmise de Antena 3, Oprescu ar fi depus documentația pentru a-i fi acordat azil politic în Grecia, moment în care, totodată, ar fi făcut inevitabil și un autodenunț privind condamnarea de acasă.

A făcut autodenunț

Așa se pare că ar fi fost reperat, de fapt, fostul medic chirurg ajuns primar general. Astfel, instanța din Atena va stabili miercuri, într-o ședință programată pentru orele prânzului, dacă Oprescu va fi arestat, în acest moment fiind reținut.

Citește și: Sorin Oprescu, fostul primar al Capitalei, diagnosticat cu COVID-19. Era vaccinat cu schemă completă

Situația seamănă izbitor cu cea în care se află și Elena Udrea, aceasta reușind să ajungă, însă, doar până în Bulgaria, deși, scopul fostei ministre a turismului era să ajungă tot în Grecia.

Prins în flagrant când lua șpagă

Oprescu a fost trimis în judecată în 2015 pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat.

În plus, față de condamnarea la pușcărie, Curtea de Apel a hotărât și confiscarea a peste 100.000 lei și 9.000 de euro, precum și a mai multor proprietăți deținute de Oprescu în București și în Ilfov.

Comision de 10% din șpăgi

Chirurgul a fost prin în flagrant când lua șpagă, dosarul fiind construit pe baza unor probe care au indicat infracțiuni precum luare de mită, de spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracțional organizat.

Din acest grup infracțional mai făceau parte şi alți angajați cu funcţii de conducere din Primăria Capitalei.

Procurorii DNA au avut suficiente probe pentru a demonstra faptul că medicul chirurg, care a fost și candidat la Președinția României, a fost o piesă importantă a unei „găști” de infractori din Primăria Generală a Municipiului București care „negocia”, contra-cost, evident, contractele publice.

Conform DNA, „partea” lui Oprescu era de 10% din șpăgile „tranzacționate”. În afară de Oprescu, au mai fost acuzați patru directori din PMB, șoferul primarului și trei administratori de firme.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

image
image
image
image
image
image
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net