Sorin Oprescu, declaraţii după ce a fost eliberat pe cauţiune: „Nu am fugit nicăieri"

Ultima actualizare:

Sorin Oprescu a oferit un interviu, după ce a fost eliberat pe cauţiune din penitenciarul Korydallos, din Grecia. Fostul primar aşteaptă acum un nou termen de judecată.

Sorin Oprescu a plătit suma de 5.000 de euro pentru a fi eliberat pe cauţine, miercuri (1 iunie), dar are obligaţia de a locui la adresa menţionată în documentele depuse la proces şi nu are voie să plece din Grecia.

După ieşirea din penitenciar, Oprescu a oferit o serie de declaraţii, pentru Antena 3. Fostul edil al Capitalei a subliniat că el nu a fugit din România, ci încerca să se mute în Grecia, un vis mai vechi ai său. Oprescu a mai spus că procesul lui a fost o mascaradă.

Citeşte şi: Sorin Oprescu, supărat din cauza condițiilor din închisoare: «Cartofi cu cartofi în fiecare zi»

“Eu nu am fugit nicăieri. Eram aici (n.r Grecia), îmi făceam visul de o viaţă întreagă că atunci când o să ies la pensie o să pot să-mi petrec liniștit zilele pe care le mai am, câte Dumnezeu or fi ele, dar în liniște şi într-o sănătate aparentă, că toţi ne aflăm într-o stare de sănătate aparentă.

Eram acasă în apartamentul pe care l-am închiriat. Îmi definitivam formele de rezidență începute în urmă cu 6 luni. M-au găsit acasă. Nu m-am ascuns, nu am fugit. Cum să fug? Pentru ce, când tot procesul a fost o mascaradă? Am trăit cu speranța că poate întradevăr se dorește să se afle adevărul”, a spus Sorin Oprescu.

"Oprescu nu a avut parte de un proces echitabil"

Fostul primar a ţinut să mai spună cu nu a avut parte de un proces echitabil şi că vrea să lupte pentru a demonstra că e nevinovat. Asta deşi a subliniat că suferă de afecţiuni serioase şi e bătrân.

“În mod sigur da şi judecătorii şi absolut toţi cei care au fost (n.r la proces) cu următoarea frază: Oprescu nu a avut parte de un proces echitabil pentru că... Şi au dezvoltat teoriile judiciare care să susţină acest lucru.[…] Am început să am foarte mare încredere că pot să mă lupt în continuare pentru că am primit o pedeapsă nemeritată. Da, mai există căi de atac şi ştiu că la vârsta mea şi la afecțiunile pe care le am probabil că mi s-ar aproba lucrurile astea după ce mor.

Nu vreau să mor. Eu vreau să trăiesc măcar până în momentul în care pot să demonstrez că nu sunt vinovat şi nu am făcut altceva decât să plătesc din punct de vedere politic anii 2015 şi zăpăceala furibundă încât să dispară tot ce înseamnă clasa politică la momentul respectiv”, a mai spus Sorin Oprescu.

Sorin Oprescu, 10 ani şi opt luni de închisoare

Sorin Oprescu a fost condamnat la zece ani şi opt luni de închisoare, pentru fapte de corupţie, la mijlocul lui mai 2022, iar decizia este definitivă. El a fost trimis în judecată, în 2015, pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional organizat. 

Fostul primar nu a fost găsit la domiciliul său din România, aşa că oamenii legii l-au dat în urmărire. Oprescu părăsire ţara, cu două săptămâni înainte de aflarea verdictului, şi a fost găsit în Grecia. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
baza mihail kogalniceanu 02 foto Facebook Baza 57 Aeriana Mihail Kogalniceanu jpg
image
image
image
image
image
image
Prințul William în noiembrie 2023  foto   GettyImages jpg
eruptie vulcan jpg
bataie bici campanie sibiu jpg
image png
scoala fara elevi jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Mount erebus hg jpg
p 22 Barcelona WC jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net