Sorin Oprescu, declaraţii după ce a fost eliberat pe cauţiune: „Nu am fugit nicăieri"

Sorin Oprescu a oferit un interviu, după ce a fost eliberat pe cauţiune din penitenciarul Korydallos, din Grecia. Fostul primar aşteaptă acum un nou termen de judecată.

stanga
dreapta
Sorin Oprescu 7271696 Mediafax Foto Andreea Alexandru jpg
sorin oprescu foto inquam photos octav ganea
sorin oprescu grecia sentinta inchisoare 768912 jpg
sorin oprescu
sorin oprescu jpg
sorin oprescu captura video youtube
sorin oprescu foto ionut muresan
sorin oprescu jpeg
sorin oprescu jpeg
sorin oprescu 0 jpeg
sorin oprescu click 0 jpeg
Sorin Oprescu a fost săltat de mascați din casa lui, în septembrie 2015, după ce tocmai primise mită 25 000 de euro jpeg
sorin oprescu catuse 0 jpeg
slujba sfintire catedrala neamului sorin oprescu 0 jpeg
sorin oprescu eliberat din arestul centrl foto mediafax
sorin oprescu jpeg
sorin oprescu jpeg
sorin oprescu audiat la dna 41862 1 jpeg
sorin oprescu jpeg
sorin oprescu catuse mascati jpeg

Sorin Oprescu a plătit suma de 5.000 de euro pentru a fi eliberat pe cauţine, miercuri (1 iunie), dar are obligaţia de a locui la adresa menţionată în documentele depuse la proces şi nu are voie să plece din Grecia.

După ieşirea din penitenciar, Oprescu a oferit o serie de declaraţii, pentru Antena 3. Fostul edil al Capitalei a subliniat că el nu a fugit din România, ci încerca să se mute în Grecia, un vis mai vechi ai său. Oprescu a mai spus că procesul lui a fost o mascaradă.

Citeşte şi: Sorin Oprescu, supărat din cauza condițiilor din închisoare: «Cartofi cu cartofi în fiecare zi»

“Eu nu am fugit nicăieri. Eram aici (n.r Grecia), îmi făceam visul de o viaţă întreagă că atunci când o să ies la pensie o să pot să-mi petrec liniștit zilele pe care le mai am, câte Dumnezeu or fi ele, dar în liniște şi într-o sănătate aparentă, că toţi ne aflăm într-o stare de sănătate aparentă.

Eram acasă în apartamentul pe care l-am închiriat. Îmi definitivam formele de rezidență începute în urmă cu 6 luni. M-au găsit acasă. Nu m-am ascuns, nu am fugit. Cum să fug? Pentru ce, când tot procesul a fost o mascaradă? Am trăit cu speranța că poate întradevăr se dorește să se afle adevărul”, a spus Sorin Oprescu.

"Oprescu nu a avut parte de un proces echitabil"

Fostul primar a ţinut să mai spună cu nu a avut parte de un proces echitabil şi că vrea să lupte pentru a demonstra că e nevinovat. Asta deşi a subliniat că suferă de afecţiuni serioase şi e bătrân.

“În mod sigur da şi judecătorii şi absolut toţi cei care au fost (n.r la proces) cu următoarea frază: Oprescu nu a avut parte de un proces echitabil pentru că... Şi au dezvoltat teoriile judiciare care să susţină acest lucru.[…] Am început să am foarte mare încredere că pot să mă lupt în continuare pentru că am primit o pedeapsă nemeritată. Da, mai există căi de atac şi ştiu că la vârsta mea şi la afecțiunile pe care le am probabil că mi s-ar aproba lucrurile astea după ce mor.

Nu vreau să mor. Eu vreau să trăiesc măcar până în momentul în care pot să demonstrez că nu sunt vinovat şi nu am făcut altceva decât să plătesc din punct de vedere politic anii 2015 şi zăpăceala furibundă încât să dispară tot ce înseamnă clasa politică la momentul respectiv”, a mai spus Sorin Oprescu.

Sorin Oprescu, 10 ani şi opt luni de închisoare

Sorin Oprescu a fost condamnat la zece ani şi opt luni de închisoare, pentru fapte de corupţie, la mijlocul lui mai 2022, iar decizia este definitivă. El a fost trimis în judecată, în 2015, pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional organizat. 

Fostul primar nu a fost găsit la domiciliul său din România, aşa că oamenii legii l-au dat în urmărire. Oprescu părăsire ţara, cu două săptămâni înainte de aflarea verdictului, şi a fost găsit în Grecia. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

4 irina rimes divort 34092 jpg jpeg
Catalin Botezatu png
front brad pitt gettyimages copy jpeg
olivia newton john jpeg
6 victor ponta si daciana sarbu avere jpg jpeg
Cabral si Adela Popescu   Sunt celebru, scoate ma de aici (2) jpg
anca serea fiica jpg
3 alina ceusan 2 jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
foto1 profimedia 0335766210 jpeg
paianjen jpg jpeg
calendar ortodox 2021 09 august sfantul apostol matia png
lucian bode untold boc 640x400 jpg
iphone 14 png
grecia