Sorin Oprescu, supărat din cauza condițiilor din închisoare: «Cartofi cu cartofi în fiecare zi»

Ultima actualizare:

Sorin Oprescu a fost condamnat la 10 ani și opt luni de închisoare cu executare, însă fostul edil al Capitalei nu vrea sub nicio formă să-și ducă traiul în închisorile din România întrucât consideră că nu există condiții civilizate. 

Sorin Oprescu, supărat din cauza condițiilor din închisoare: «Cartofi cu cartofi în fiecare zi»
Sorin Oprescu, supărat din cauza condițiilor din închisoare: «Cartofi cu cartofi în fiecare zi»

Oprescu se află la acest moment în Grecia, fiind eliberat pe cauțiune în schimbul sumei de 5.000 de euro, și va fi nevoit să se prezinte în mod regulat la o secție de poliție, pentru control judiciar, în datele de 5 și 16. De asemenea, fostul primar nu are voie să părăsească teritoriul elen, până ce procedura de extrădare în România nu va fi finalizată. 

Citește și: Sorin Oprescu, eliberat pe cauțiune. Ce sumă trebuie să plătească

Sorin Oprescu vrea să scape prin orice mijloace de autoritățile elene și dorește o pedeapsă mai ușoară. Mai mult, acesta susține că nu a beneficiat de un proces corect în România și se consideră o victimă a sistemului. 

Fostul edil a încercat să-i înduplece pe magistrații eleni și a descris condițiile din închisorile din România, pe care Oprescu le consideră inacceptabile. Fostul politician susține că ar putea fi chiar în pericol de moarte, dacă ar avea de-a face cu traiul din penitenciarele din țară. 

Citește și: Sorin Oprescu rămâne în închisoare în Grecia. Ce a decis instanța

„(...) pot să vă spun că sunt condiţii care nu poartă numele de infrastructură penitenciar pentru un om civilizat. Toaletele nu au uși, într-o cameră de 8 mp sunt 8 inşi cazați, nu există spaţiu de filmare.

Cartofi cu cartofi în fiecare zi, orez cu orez, adică tot ce nu aveam voie să mănânc. Ce să aleg dacă într-o zi erau cartofi şi într-o zi orez? Dacă îţi aduce familia câte ceva, dar se strică că nu ai frigider.

Vreau să spun că în cazul în care dumneavoastră veți hotărî să mă trimiteți în România, nu este nicio exagerare, niciuna din căile de atac probabil că vor fi aprobate post-mortem.

Există un doctor care vorbeşte de la 4 metri jumate şi te trimite la spital în momentul când îşi dă seamă că s-ar putea să se stingă bolnavul", a declarat Oprescu în sala de judecată din Grecia, potrivit Antena 3

Sorin Oprescu, acuzat de luare de mită în 2015

În luna mai a acestui an, Sorin Oprescu a fost găsit vinovat pentru luare de mită și condamnat la 10 ani și opt luni de închisoare. Fostului politician i s-au mai confiscat o serie de bunuri și proprietăți, precum și sumele de 102.000 lei și 9.400 de euro. 

Oprescu, de profesie chirurg, a fost acuzat în 2015 de luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat. În cadrul aceluiași dosar, Sorin Oprescu este acuzat și că ar fi primit mită din partea spitalului, unde lucra. 

Verdictul a fost dat abia în luna mai 2022, însă, surpriză, Sorin Oprescu era de negăsit și a avut 24 de ore pentru a se preda singur autorităților. 

Fugarul Oprescu a fost capturat în Grecia și predat poliției elene. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net