Șeful sindicaliștilor METROREX voia să apeleze la racheți ucraineni ca să îl elimine pe Drulă

Interceptările din dosarul liderului de sindicat METROREX Ion Rădoi au scos la iveală discuții uimitoare cu Negoiță și Piedone, în care se pune la cale achiziționarea de racheți ucraineni pentru a-i ,,reduce la tăcere" pe Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă și pe directorul Metrorex. 

Șeful sindicaliștilor METROREX voia să apeleze la racheți ucraineni ca să îl elimine pe Drulă
Șeful sindicaliștilor METROREX voia să apeleze la racheți ucraineni ca să îl elimine pe Drulă

Noi dovezi în dosarul liderului de sindicat al METROREX, Ion Rădoi, au adus în atenție discuțiile de pe un grup de WhatsApp, în care sunt prezentate mai multe strategii de acțiune în contextul conflictului cu Cătălin Drulă, ministru al Transporturilor.

Citește și Ce salariu are Cătălin Drulă și cum a ajuns în Ministerul Transporturilor: «Am trecut de la 7000 de dolari la....»

,,PUNEM PREȚ PE DOUĂ CAPETE: DRULĂ ȘI DIRECTORUL"

În afara de organizarea unor proteste care să pară a fi ,,spontane" este propusă și achiziționarea unor racheți ucraineni. 

“Punem preț pe două capete: Drulă și directorul (Ştefan Paraschiv, director Metrorex - n.r.). Şi-ai să vezi cum ne lasă lumea în pace. Păi, altfel, nu se mai poate. Ajungem la disperare”, a declarat Ion Rădoi, potrivit interceptărilor, notează Adevarul.ro

Rechizitoriul din dosarul în care Ion Rădoi este acuzat de șantaj arată că sindicalistul METROREX voia ca angajații de la metroul bucureştean să ofere fiecare câte 1.000 de lei, pentru a strânge un milion de euro, pentru plata racheților.

Interceptările de pe grupul de WhatsApp al salariaţilor Metrorex arată că un apropiat al lui Rădoi, Cristian Cozonac, a venit cu ideea angajării unor racheţi ucraineni, iar ținta ar fi fost Ministerul Transporturilor, Cătălin Drulă și Ștefan Paraschiv, fostul director METROREX.

Hai pe ei...Cât <> costă niște racheţi d-ăia ucraineni? Hai naiba să punem preț pe capetele lor. 5.000 de angajați, dacă donează fiecare 1.000 lei, facem vreun milion de euro. Și luăm ceva de calitate. Punem preț pe două capete: Drulă și directorul ( Ştefan Paraschiv, directorul Metrorex de la acel moment -n.r.). Şi-ai să vezi cum ne lasă lumea în pace. Păi altfel nu se mai poate. Ajungem la disperare”, a propus Cristian Cozonac, potrivit rechizitoriului DNA.

Sindicaliștii au propus o grevă spontană

Unul dintre sindicaliștii METROREX a propus organizarea unei greve ,,spontane", pentru ca sindicatul să nu poată fi acuzat de oprirea metroului. 

Cum ar fi ca în semn de protest mecanicii refuză să mai iasă cu trenurile în circulație pentru că au fost amenințați că li se taie din salariu. La o grevă spontană nu poate fi acuzat sindicatul...mecanicii nu pot fi dați afară deoarce nu ai pe cine să angajezi în loc. Așa o (cuvânt obscen) și Drulă cu amenințările”, scria angajatul Nicu pe grupul de socializare.

Citește și Cu ce mijloace de transport poți circula azi în București în cazul grevei STB. Soluția salvatoare

Liderul organizaţiei de tineret a USLM, Iulian Popescu, apropiat al lui Ion Rădoi, a intervenit în dialog, potrivit procurorilor DNA.

Iulian Popescu: ”Câți mecanici sunt dispuși să facă asta, Nicule?”.

Nicu MTX: ,,Sunt 2-3, celorlați le este frică”.

Iulian Popescu: ”Mâine vorbiți între voi și opriți trenurile dacă aveți sânge în instalație”.

Nicu MTX: ”La mecanici cam întodeauna a fost problema asta”.

Iulian Popescu: ”Mda, dacă se dă semnalul o să forțăm ceva”.

Un mesaj din partea lui Cristian Cozac, postat la data de 24 martie 2021, pe acelaşi grup de WatsApp, făcea referire la ministrul Cătălin Drulă și la directorul general Ștefan Paraschiv:

Dacă și dă afară, şi taie și din bani... trebuie să îi omorâm...la propriu”.

Iulian Popescu l-a avertizat asupra gravității acestui gen de glume, având în vedere că sunt supravegheați.  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net