Un spital mare din România și sute de blocuri vor rămâne fără apă caldă. Unde vor avea loc avariile

De luni, 15 mai, furnizarea apei calde va fi sistată pentru 650 de blocuri din Bucureşti, dar şi pentru Spitalul "Bagdasar-Arseni", ca urmare a lucrărilor de reparaţii sau modernizare efectuate de Compania Municipală Termoenergetica.

În București, se vor face lucrări de reparații în toate sectoarele Foto: Facebook
În București, se vor face lucrări de reparații în toate sectoarele Foto: Facebook

În zona Gării de Nord se vor face lucrări de reparații 

Se fac lucrări în zona Gara de Nord şi a bulevardului Gheorghe Duca din Sectorul 1, unde au loc lucrări de înlocuire a unei porţiuni de aproximativ 30 de metri de conductă. Pentru aproximativ 35 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea apei calde până în data de 18 mai, ora 23,30. Termoenergetica menţionează că anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1966, astfel încât respectiva porţiune de reţea are peste 55 de ani de funcţionare;.

Zona Șoselei Colentina și a străzii Maşina de Pâine din Sectorul 2, în reparații 

Se vor face lucrări și în zona Şoselei Colentina şi a străzii Maşina de Pâine din Sectorul 2. E vorba despre înlocuire de ţeavă şi revizie a compensatorilor, la conducta Magistralei II Sud (DN 600mm). Pentru aproximativ 255 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă până în data de 18 mai, ora 23,30. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1986.

Lucrări la conducte și în zona bulevardului Camil Ressu din Sectorul 3

În zona bulevardului Camil Ressu din Sectorul 3 au loc lucrări de reparaţii la conducta Magistralei I Sud, astfel încât pentru aproximativ 40 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic până pe 18 mai, ora 23,30. Anul de punere în funcţiune a acestei conducte este 1967.

Lucrări și pe Şoseaua Berceni din Sectorul 4

Pe Şoseaua Berceni din Sectorul 4 au loc lucrări pentru finalizarea montării conductei DN 300 mm. Se va sista furnizarea agentului termic pentru apă caldă la Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni" până în data de 29 mai, ora 23,30. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1972.

Calea Rahovei, lucrări de modernizare a conductelor

În zona Calea Rahovei şi a străzii Malcoci din Sectorul 5 au loc lucrări de modernizare pe conducta Magistralei Ferentari (DN 700 mm), unde se vor înlocui două curbe cu diametrele de 300 mm şi patru metri liniari de ţeavă. Pentru aproximativ 180 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic până pe 18 mai, la ora 23,30. Această porţiune de reţea are peste 45 de ani de funcţionare.

Fără apă caldă în Calea Rahovei, zona străzii Sebastian și Calea Ferentari 

În zona străzii Sebastian, Calea Rahovei şi Calea Ferentari din Sectorul 5 au loc lucrări pe conducta Magistralei Ferentari (DN 700 mm). Pentru aproximativ 70 de blocuri, furnizarea agentului termic pentru apa caldă va fi sistată până în data de 29 mai, ora 23,30, oprirea fiind impusă de finalizarea tuturor lucrărilor de montare a conductei preizolate, executate de Compania Municipală Energetica Servicii. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1978.

Lucrări de reparații în zona Calea Crângaşi, pe Iuliu Maniu și în zona bulevardului Timişoara 

În zona Calea Crângaşi din Sectorul 6 vor avea loc lucrări de reparaţii şi de înlocuiri vane la conducta Magistralei Griviţa (DN 600 mm). Pentru aproximativ 65 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic până în data de 18 mai, ora 23,30. Această porţiune de reţea are peste 40 de ani de funcţionare.

În zona bulevardelor Preciziei şi Iuliu Maniu din Sectorul 6 au loc lucrări de reparaţii la conducta Magistralei Energo (DN 250 mm) prin care se vor înlocui aproximativ 15 metri liniari de ţeavă cu diametrul 200 mm. Pentru cinci blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă până în data de 17 mai, ora 14,00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1973.

În zona bulevardului Timişoara din Sectorul 6 au loc lucrări de înlocuire a unei porţiuni din conducta Magistralei 1 Vest (DN 600 mm). Pentru trei consumatori din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic până în data de 17 mai, ora 23,30. Anul de punere în funcţiune al conductei din această zonă este 1977.

Cât timp vor dura lucările

Termoenergetica menţionează că termenele lucrărilor sunt estimate înainte de deschiderea şantierelor şi decopertarea galeriilor. Astfel, finalizarea lucrărilor depinde de complexitatea acestora, care este în directă legătură cu starea de degradare a conductelor. 

Se va lucra simultan în mai multe puncte, astfel încât, pe măsura finalizării unor operaţiuni, punctele termice să fie repuse în funcţiune mai repede decât termenul estimat, menţionează compania. Clienţii au la dispoziţie informaţii prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum şi prin aplicaţia Termoalert. Compania îşi cere scuze pentru disconfortul creat.

image
image
image
image
image
image
wizz air pixabay jpg
camera ascunsa pexels jpg
Casa de marcat self scan - hipermarket FOTO Shutterstock
circul sidoli jpg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
ching shih captură video jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
castele romania colaj facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net