Nicușor Dan, prima decizie după ce a câștigat un nou mandat de primar

Nicușor Dan (54 de ani) a câștigat un nou mandat de Primar General al Municipiului București. Și bineînțeles, edilul este pus pe treabă! Prin intermediul rețelelor de socializare, acesta a anunțat că vor fi reluate lucrările la patinoarul „Flamaropol”, dar și că a început modernizarea sistemului de iluminat public din Capitală cu fonduri nerambursabile.

Prima măsură a lui Nicușor Dan, după câștigarea alegerilor / foto: arhiva Click!
Prima măsură a lui Nicușor Dan, după câștigarea alegerilor / foto: arhiva Click!

Nicușor Dan este pus pe treabă, după câștigarea unui nou mandat de Primar General al Municipiului București! Edilul a dat undă verde pentru finalizarea construcției patinoarului „Flamaropol”. De asemenea, pe lângă patinoar, se va construi un centru sportiv care va include un bazin de înot, o sală de sport, sală de escaladare indoor și outdoor și zone pentru agrement cu magazine, iar complexul va avea o capacitate de 3.170 de locuri și 119 locuri de parcare. Termenul estimat de finalizare a lucrărilor este de doi ani de la data începerii acestora.

„Reluăm curând lucrările pentru finalizarea patinoarului Flamaropol. Am atribuit ieri contractul pentru serviciile de actualizare și completare a documentaţiei. Proiectul constă în continuarea lucrărilor pentru realizarea unei arene sportive, a unui patinoar artificial și a unui centru sportiv multifuncțional și de agrement. Complexul Flamaropol va avea o capacitate de 3.170 de locuri și 119 locuri de parcare. Obiectivul de investiții va fi alcătuit dintr-o arenă sportivă și un centru multifuncțional sportiv și de agrement.

Nicușor Dan, undă verde pentru patinoarul Flamaropol

Arena sportivă va avea toate facilitățile necesare, patinoar artificial, instalație de gheață, sală de conferințe, spații tehnice, spații de depozitare, vestiare pentru sportivi și echipele însoțitoare; vestiare pentru arbitri, cabinet medical și cabinet de prim ajutor.

Centrul sportiv multifuncțional și de agrement va fi format din: bazin de înot, sală de sport, spații pentru întreținere și recuperare fizică, spații pentru relaxare, sală de escaladă indoor și outdoor, spații comerciale și pentru alimentație publică, spații pentru promovare vizuală a sporturilor pe gheață și a evenimentelor organizate. Termenul de execuție este de 24 de luni de la emiterea ordinului administrativ de începere a lucrărilor”, a scris Nicușor Dan, pe pagina oficială de Facebook.

A început modernizarea sistemului de iluminat public din București

De asemenea, edilul a anunțat și că a început modernizarea sistemului de iluminat public din Capitală cu fonduri nerambursabile, obținute de la Administrația Fondului pentru Mediu. Acesta a precizat care sunt primele artere de circulație unde lucrările au fost finalizate deja, pe ce bulevard se lucrează acum și că urmează şi alte artere precum Calea Crângaşi, str. Turda, Bd. Bucureştii Noi, Calea Griviţei, Bd. Ion Mihalache, str. Braşov, Şoseaua Virtuţii.

„Am început procesul de modernizare a sistemului de iluminat public din Capitală. Am instalat deja aproximativ 1.900 corpuri noi de iluminat, din cele 4.900 leduri achiziționate cu cele 25 milioane lei milioane lei fonduri nerambursabile obținute de la Administrația Fondului pentru Mediu. Au fost finalizate lucrările de modernizare pe Bd. Theodor Pallady și Bd. Camil Ressu. În prezent, se lucrează pe str. Drumul Taberei.

Urmează și alte artere precum Calea Crângaşi, str. Turda, Bd. Bucureştii Noi, Calea Griviţei, Bd. Ion Mihalache, str. Braşov, Șoseaua Virtuţii. În total, prin acest program de finanțare, modernizăm sistemul de iluminat de pe 15 artere mari din Capitală.

În scurt timp vom demara procedura de achiziție pentru încă 7.800 leduri pentru a moderniza iluminatul public de pe alte 34 de artere intens circulate. Pentru această achiziție, am obținut suplimentar 50 milioane lei nerambursabili de la Administrația Fondului pentru Mediu. Prin aceste investiții, vom înlocui 10% din iluminatul public din Bucureşti –ceea ce presupune şi reducerea cheltuielilor cu iluminatul public cu peste 10 milioane lei”, mai arată primarul Nicușor Dan.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
istock vase chiuveta jpg
image png
Facebook Cover Page 1200x568 png
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
rusalii jpg
mario iorgulescu jpg
Ion Vianu, la Conferințele Teatrului Național jpeg
examen jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net