Românii nu mai vor schimbare! Au mers pe mâna vechilor primari la alegerile locale din 2024

De la marile oraşe la localităţile mici, la alegerile locale, alegătorii au mers pe continuitate, ajutaţi şi de modul în care s-a desfăşurat votul, într-un singur tur. Dacă asimilăm sectoarele Capitalei unor municipii, vedeta alegerilor locale 2024 în România a fost surprinzător, carismaticul edil de la sectorul 6, Ciprian Ciucu, care a obţinut cel mai mare procent, peste 72 la sută. Surprinzător este că în Bucureşti, la sectoarele 3 şi 4, şi în Cluj, unde edilii îşi propuneau peste 70 la sută, nu doar că nu au obţinut aceste procente, dar au luat scoruri mai mici decât în 2020.

Nicușor Dan și-a spulberat  contracandidații. A obținut  mai mult decât următorii trei  la un loc
Nicușor Dan și-a spulberat contracandidații. A obținut mai mult decât următorii trei la un loc

Ani întregi am votat după lozinca „Vrem schimbare!”, am trecut de la PSD la PNL, la USR şi chiar la AUR. Până în 9 iunie 2024, când românii au decis că mai bună e continuitatea. Să-i lăsăm pe actualii primari să termine ce au început! Unii ne-au cucerit cu proiecte europene care au transformat faţa oraşelor sau a sectoarelor, alţii ne-au mai distrat cu câte un festival de renume internaţional sau au plimbat moaşte sfinte pe străzi. Important e că şi-au dat silinţa şi ne-au fidelizat. Aşa s-a întâmplat în Bucureşti, şi nu doar la primăria mare, unde Nicuşor Dan şi-a spulberat contracandidaţii, ci şi la trei dintre sectoare. 

Daniel Băluță,  la al treilea  mandat la  sectorul 4
Daniel Băluță, la al treilea mandat la sectorul 4

La sectorul 3, Robert Negoiţă a câştigat lejer un nou mandat, ca şi Daniel Băluţă la sectorul 4. Victorie zdrobitoare la sectorul 6 pentru candidatul PNL, Ciprian Ciucu. Acesta a obţinut un devastator 72,83% din voturi, continuându-şi astfel activitatea începută acum 4 ani.

Ciprian Ciucu  a obținut cel  mai mare  procent din  țară, 72%. fotografii: Inquam
Ciprian Ciucu a obținut cel mai mare procent din țară, 72%. fotografii: Inquam

Unul dintre puţinii edili USR care şi-au păstrat mandatele a fost primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi. Aceasta a câştigat 71% din voturi conform rezultatelor din majoritatea secţiilor de votare organizate în municipiu. „Unii învaţă istorie, alţii citesc istorie, noi, împreună o facem”, a scris Elena Lasconi pe Facebook. Fosta ştiristă de la Pro TV a cucerit prin sinceritate şi dăruire. Ea declara, recent, că munceşte în fiecare zi între 10 şi 14 ore, ca primar, iar în al doilea mandat le-a promis oamenilor că vor vedea şi mai multe proiecte măreţe realizate.

Emil Boc, al şaselea mandat

Alţi primari-vedete, şi le spunem vedete pentru că ne-am obişnuit să-i vedem în fruntea oraşelor de câţiva ani buni, sunt Emil Boc la Cluj-Napoca, Olguţa Vasilescu la Craiova sau Mihai Chirica la Iaşi. Boc a obţinut al 6-lea mandat la cârma celui mai mare oraş din Transilvania, cu 45 la sută din voturi. ”La Cluj, am reuşit şi vom reuşi întotdeauna împreună. Am fost, sunt şi voi rămâne primarul tuturor clujenilor”, a spus Boc după aflarea cifrelor, citat de news.ro. 

Emil Boc, însoțit de soție  la votul de  duminică
Emil Boc, însoțit de soție la votul de duminică

Să nu uităm de Vergil Chiţac de la Constanţa care va rămâne pe scaunul de primar încă 4 ani sau de Florin Birta de la Oradea, poate cel mai european primar de la noi, fiind edilul care a atras cele mai multe fonduri europene pentru oraşul său.

Şi cei doi româno-germani de la Sibiu şi Timişoara rămân în funcţii. Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor (FDGR), a obţinut un nou mandat, iar Forumul Democrat al Germanilor din România s-a situat pe primul loc în ceea ce priveşte voturile pentru Consiliul Local, arată rezultatele preliminare anunţate de formaţiune. Iar Dominic Fritz, candidatul Alianţei Dreapta Unită a primit un nou mandat de primar al municipiului Timişoara. El este câştigătorul acestui scrutin cu 51.910 voturi (49,65%), indică datele parţiale. Şi exemplele pot continua. În concluzie, ne-am săturat de schimbare! Vrem continuitate!

Elena Lasconi și Lia Olguța  Vasilescu rămân primărițe
Elena Lasconi și Lia Olguța Vasilescu rămân primărițe

Flash news

Primari aleşi cu 100%. Trei primari din judeţul Buzău au fost aleşi cu un procentaj de 100%, candidând la alegerile locale din data de 9 iunie singuri pe listă. Cei trei primari au candidat din partea Partidului Social Democrat (PSD). Liviu Bărăgan, candidatul PSD pentru Primăria Vâlcelele a strâns 726 de voturi, Iulian Preda, candidatul PSD pentru Primăria Pardoşi a fost votat de 201 alegători, iar Grama Cristache, candidatul social-democrat pentru Primăria Odăile,  a fost ales cu 307 voturi.

Dominic Fritz  a sărbătorit cu tort
Dominic Fritz a sărbătorit cu tort

Au câștigat al cincilea mandat! Primarul municipiului Blaj, liberalul Gheorghe Valentin Rotar, a câştigat un nou mandat, cel de-al cincilea, cu peste 75% dintre voturile celor prezenţi duminică la urne.  Și Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad (UDMR), a câştigat cel de-al cincilea mandat la alegerile locale de duminică, potrivit numărătorii paralele parţiale a Uniunii. Acesta a declarat că încrederea acordată de cetăţeni îi dă puterea de a continua şi de a investi în comunitate.

Robert Negoiță intră  în al patrulea  mandat la  Sectorul 3
Robert Negoiță intră în al patrulea mandat la Sectorul 3

Reales în funcţie din arest preventiv. Candidatul PNL pentru funcţia de primar al comunei Tarcău a câştigat alegerile chiar dacă se află în arest preventiv, a confirmat, pentru AGERPRES, prim-vicepreşedintele PSD Neamţ, deputatul Ciprian Şerban. Potrivit numărătorii paralele efectuate de social-democraţi, edilul a obţinut 583 de voturi, în timp ce principalul contracandidat, social-democratul Iulian Găină, are 450 de voturi.

A ajuns primar cu un vot diferență. Situaţie rară după numărarea voturilor la alegerile de la Primăria Costineşti. Actualul primar, Dorin Jeanu, a câştigat un nou mandat după ce l-ar fi depăşit pe contracandidatul său Gheorghe Mechenici la un singur vot. După numărarea rezultatelor parţiale, Dorin Jeanu rămâne primarul oraşului Costineşti după ce ar fi obţinut 771 de voturi, în timp ce contracandidatul său Gheorghe Mechenici, susţinut de PNL ar fi obţinut 770 de voturi. 

image

A pierdut funcția după 34 de ani. Emil Cătănoiu, primar în funcție de 34 de ani, a fost unul dintre cei mai longevivi primari din România. Cu opt mandate la activ, Cătănoiu a fost o figură importantă în comunitatea din Căpreni, Gorj. Cu toate acestea, în alegerile locale din 9 iunie 2024 a fost învins la o diferență de doar două voturi de către contracandidatul de la AUR, Radu Bîrdăcel, punând astfel capăt mandatului -record.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
photo    2024 09 20 Athenee Cafe OPENING   platon digital   +40743668831 138 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
priza jpeg
ploaie freepik jpg
ploaie jpg
azuga jpg
8ezZh9izOGs 3L jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
BeFunky collage (33) jpg
menopauza jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net