Alegeri locale 2024. Rezultatele oficiale parțiale. Cine a câștigat în marile orașe

Ultima actualizare:

Prezentăm primele rezultate venite de la Biroul Național Central în urma numărătorii parțiale a voturilor. Nicușor Dan a câștigat Primăria Capitalei, Emil Boc a ieșit învingător la Cluj-Napoca, iar Dominic Fritz la Timișoara. 

Alegeri locale 2024 Foto: Inquam Photos Octav Ganea
Alegeri locale 2024 Foto: Inquam Photos Octav Ganea

UPDATE 

Actualul primar al municipiului Arad, Călin Bibarţ (PNL), ar fi câştigat un nou mandat, potrivit numărătorii paralele a voturilor care este în curs de desfăşurare la sediul liberalilor. 

Primarul liberal al municipiului Piatra-Neamţ, Andrei Carabelea, şi-a recunoscut înfrângerea "la câteva sute de voturi" în faţa contracandidatului PSD, Adrian Niţă. 

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma (PSD), a câştigat detaşat al treilea mandat, el având peste 60% din voturi, conform numărătorii paralele parţiale a PSD. 

Mihai Poliţeanu, deputat ales pe listele USR în 2020 şi candidat independent pentru Primăria Ploieşti, îşi asumă victoria la alegerile din municipiul reşedinţă a judeţului Prahova. 

UPDATE 

Primarul liberal al Constanţei, Vergil Chiţac, a câştigat un nou mandat de primar al municipiului, iar Partidul Naţional Liberal câştigă preşedinţia Consiliului Judeţean Constanţa prin Florin Mitroi, fostul primar de la Valu lui Traian. 

Primarul din Târgovişte, Daniel Cristian Stan, candidat din partea PSD pentru un nou mandat, anunţă că a fost reales în funcţie.

Candidatul PSD, Lia Olguţa Vasilescu, câştigă cel de-al patrulea mandat de primar al municipiului Craiova, cu un procentaj de circa 55%, potrivit datelor parţiale AEP.

Nicușor Dan a câștigat un nou mandat de primar general al Capitalei 

Nicușor Dan câștigă detașat Primăria Capitalei, cu 44%. Potrivit ultimului exit-poll, este urmat de Gabriela Firea (PSD) - 25% Cristian Popescu Piedone (PUSL) - 12% Sebastian Burduja (PNL) - 10% Mihai Enache (AUR) - 5% Diana Șoșoacă - 3%. La Consiliul Local al Municipiului București, Alianța Dreapta Unită a câștigat 30% din voturi, urmată de PSD cu 28% și PNL cu 12%. AUR a adunat 10% din voturi, PUSL 7%, SOS 4%, REPER 6%. 

Răsturnare de situație la Sectorul 1 

Au fost deja numărate voturile din 98,7% din total secțiilor de votare deschise în Sectorul 1 al Capitalei, iar liberalii transmit că George Tuță are cu 475 de voturi mai mult decât Clotilde Armand.

PNL Sector 1 atrage atenția, totodată, că reprezentanții USR tergiversează numărătoarea voturilor în două secții de votare. „După numărarea a 98,7% din totalul secțiilor de vot din sector, George Tuță este noul primar al Sectorului 1". 

Rezultatele parțiale oficiale pe sectoare 

Primăria Sectorului 2: EXIT POLL Rezultate alegeri locale 2024 la Primăria Sectorului 2. Radu Mihaiu și Rareș Hopincă, la egalitate cu 43%.

Primăria Sectorului 3: Robert Negoiță a câștigat un nou mandat de primar, arată datele sondajului EXIT POLL Curs Avangarde, unde figurează cu 51% dintre opțiunile de vot.

Rezultatele pe sectoare 

Primăria Sectorului 4: Daniel Băluță a câștigat un nou mandat de primar cu 59% dintre voturi, arată datele Curs Avangarde.

 Sectorului 5: Vlad Popescu Piedone câștigă la Primăria condusă până acum de tatăl său, cu 38% din voturi, conform sondajului exit poll Curs Avangarde.

Pimăria Sectorului 6: Liberalul Ciprian Ciucu a câștigat un nou mandat de primar al Sectorului 6 cu 71% din voturi, arată datele exit poll-ului Curs Avangarde.

Emil Boc a câștigat cel de-al șaselea mandat 

Primarul în funcţie al municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc câștigă cel de-al șaselea mandat în urma alegerilor de duminică, cu 45% dintre voturi, potrivit numărătorii paralele realizate de liberali. Potrivit Cluj 24, după ce liberalii au numărat 100 dintre cele 184 de secţii de votare din Cluj-Napoca, Emil Boc (PNL) conduce cu 45% dintre voturile exprimate, fiind urmat de Sabin Sărmaş, candidat independent, cu 30% dintre voturi.

Dominic Fritz, un nou mandat la primăria Timișoarei 

Edilul USR Dominic Fritz a anunțat că a câștigat un nou mandat de primar al Timișoarei, conform numărătoarii paralele a alianței din partea căreia a candidat la alegerile locale 2024.

Brașov: George Scripcaru l-a învins pe primarul în funcție Allen Coliban

George Scripcaru, primar a Brașovului în perioada 2004 - 2020, a câștigat un nou mandat după ce l-a învins pe primarul în funcție, Allen Coliban, la alegerile de duminică. „Experimentul userist s-a închiat. Oamenii au ales deblocarea Brașovului”, spune George Scripcaru, pe pagina sa de Facebook, luni dimineața. După centralizarea a 91% dintre procesele verbale diferența dintre George Scripcaru și Allen Coliban era, luni dimineața, mai mare de 6%.

Rezultatele la Iași 

Rezultatele parțiale ale alegerilor arată că, în Iași, Mihai Chirica are șanse pentru un nou mandat, având 33% din voturi. Este urmat de Marius Bodea - 25,1%, de Cosette Chichirău -14,2% și Bogdan Balanișcu - 13,4%. Rezultatele parțiale publicate de AEP arată că, după numărarea a aproape 60% dintre voturile exprimate pentru funcția de primar, adică peste 170 din 261 de secții, Mihai Chirica își consolidează prima poziția cu 33%, potrivit Ziarul de Iași. Actualul edil este urmat de Marius Bodea (25,1%), Cosette Chichirău (14,2%), Bogdan Balanișcu (13,4%) și Tudor Ciuhdoru (9,1%).

Sibiu

Primarul Sibiului, Astrid Cora Fodor (FDGR), câștigă un nou mandat potrivit numărării parțiale a voturilor. Și Daniela Câmpean (PNL) câștigă un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Sibiu. După ce s-au numărat voturile din 94 din cele 107 secții de votare din Sibiu, Astrid Cora Fodor a câștigat un nou mandat de primar al Sibiului cu 39,74%.

Craiova 

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a câștigat un nou mandat la Primăria Craiovei. De asemenea, și președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, a câștigat un nou mandat. „Conform rezultatelor exit poll de la ora 21, comandat de Jurnalul Olteniei, pe Craiova, am obținut scorul de 65,32 la sută pentru funcția de primar, iar PSD are 61,02 la sută la Consiliul local. Mulțumesc tuturor craiovenilor care mi-au acordat votul și echipei de militanți care m-a ajutat în campanie! Rămânem concentrați până la numărarea finală în secțiile de vot!”, a scris, pe Facebook, Lua Olguța Vasilescu.

EXIT-POLL pentru Consiliile Județene 

Rezultatele exit poll CURS-Avangarde realizat la comanda PSD și PNL pentru consiliile județene arată că în urma alegerilor locale 2024 PSD conduce cu 33% din voturi, urmat de PNL și AUR.

Rezultate exit poll CURS-Avangarde pentru 22.00: PSD - 33%, PNL 28%, AUR 12%, Alianța Dreapta Unită 12%, UDMR 5%, PUSL 3%, Reper 2% și SOS 4%. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images jpg
image
image
image
image
image
image
viitura sat slatioara 2 1024x576 jpg
sex jpg
zarug lorelai asia expresz jpeg
Barbat arestat - catuse FOTO Shutterstock
f86f6691 60b5 4a3c a365 aa8e678c0156 (1) jpeg
NZ9TprqoX8S 3L jpg
image png
Mirosuri neplacute Asa poti avea o casa parfumata si primitoare  Sursa foto shutterstock 1892880535 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net