Noi amenzi pentru românii care nu sunt racordați la sistemul de canalizare! Iată ce trebuie să faci

Ultima actualizare:

Persoanele care nu sunt racordate la sistemul de canalizare și au fose septice au avut ca termen limită, data de 30 octombrie, pentru a le declara la primărie, în caz contrar vor avea parte de amenzi usturătoare de până la 10.000 de lei. 

image

O Hotărâre de Guvern, adoptată în primăvară, a dat răgaz până la 30 octombrie românilor care nu sunt racordați la sistemul de canalizare și utilizează fose septice în propria gospodărie pentru a le declara la primărie. Cei care nu au avut timp să facă acest lucru, sau are pur și simplu nu au știut de această lege, pot fi sancționați cu sume între 5.000 și 10.000 de lei. 

Citește și: Miracol! Un băiețel de 8 ani a supraviețuit o săptămână în canalizare

Demersul are drept scop să facă o evidență a gospodăriilor care utilizează fose septice și să le pună în legalitate. Ministrul de mediu Tanczos Barna a menționat că unele fose septice nu respectă normele de mediu. 

Vezi și: Un bărbat din Galați a murit după ce a căzut într-o canalizare descoperită

Sunt foarte multe fose septice care nu respectă standardele minime de epurare a apelor uzate. Sunt foarte multe situaţii când este aproape imposibil de urmărit cine face curățarea şi unde ajunge apa uzată”, a precizat ministrul, potrivit Adevarul.ro

Citește mai departe pe Adevarul.ro

image
image
image
image
image
image
ryanair foto shutterstock
urs freepik jpg
DJ Lalla Laura Rosca Sursa Facebook LR jpg
1 fobie jpg jpeg
picioare femeie pexels jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (6) jpg
avion wizz air pe aeroportul suceava FOTO 7iasi ro jpeg
image
actualitate.net