A murit Dan Țandea, cel mai mare fermier din Cluj. A fost găsit mort într-o fosă septică

Ultima actualizare:

    Dan Țandea a murit la vârsta de 52 de anifoto: Facebook
Dan Țandea a murit la vârsta de 52 de anifoto: Facebook

Dan Țandea, considerat cel mai mare fermier din județul Cluj, a murit la doar 52 de ani. Din primele informații, afaceristul, care deținea marca "brânză de Năsal", a fost găsit decedat la ferma sa din Apahida, într-o fosă septică, folosită pentru canalizare.

Apropiații sunt în stare de șoc. ”Era o instalație improvizată. El a intrat acolo să monteze nu știu ce țeavă și nu a mai putut ieși. Acolo a fost găsit mort în cursul dimineții. Cel mai probabil a intrat acolo și nu a mai putut să iasă. Noaptea a fost frig și a înghețat acolo”, au povestit apropiații, pentru publicația foaiatransilvana.ro.

Țandrea era deținătorul celebrei mărci ”brânza de Năsal” și a condus timp de mai mulți ani una dintre cele mai importante cooperative din România, Cooperativa Someș-Arieș din județul Cluj. „Drum lin spre cer îi doresc prietenului meu Dan Țandea din Cluj, fermier în Cooperativa Someș Arieș. Dumnezeu să-l ierte”, a scris Ilie Chifan pe Facebook, un apropiat de-al lui Țandea.


    Dan Țandea a murit la doar 52 de ani
Dan Țandea a murit la doar 52 de ani

„În cursul acestei dimineţi, în jurul orei 4.50, poliţiştii au fost sesizaţi la numărul unic de urgenţă 112 cu privire la căderea unei persoane într-un canal de scurgere, de pe raza localităţii Apahida, în timpul unor activităţi de curăţare a scurgerii”, a transmis IPJ Cluj, potrivit Libertatea.ro. „Trupul bărbatului în vârstă de 52 de a fost transportat la Institutul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzelor decesului. Sunt efectuate cercetări sub aspectul infracţiunii de ucidere din culpă”, mai transmite IPJ Cluj.

Cine era fermierul Dan Cristian Țandea

Dan Cristian Țandea (52 de ani) era cunoscut ca un crescător pasionat de vaci de lapte, dar și ca fermierul care a salvat brânza de Năsal. A condus până nu demult Cooperativa Someș-Arieș, formă asociativă care avea, în 2018, o cifră de afaceri de 5 milioane de euro. Dan Țandea administra la acea vreme o fermă care lucra circa 500 de hectare de teren, cu un efectiv de 270 de vaci de lapte, în timp de soția și fiul lui Dan Cristian Țandea dețineau alte 56 de bivolițe, 44 de vaci și 700 de oi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net