Noua lege care afectează toți proprietarii din România. Cine va plăti pentru reparaţiile din bloc

Modificările aduse la legea asociațiilor de proprietari vin cu precizări importante, pe care toți românii trebuie să le știe. Autoritățile se implică și au dat deja o decizie care clarifică cine este obligat să plătească reparațiile din bloc, cine este scutit și pentru ce zone din bloc sunt responsabili financiar toți locatarii, indiferent de etajul la care stau.

Legea explică cine și pentru ce trebuie să plătească / foto: Shutterstock
Legea explică cine și pentru ce trebuie să plătească / foto: Shutterstock

Dacă v-ați numărat vreodată printre românii care s-au confruntat cu o problemă în bloc care necesita reparații, însă doar puțini dintre ceilalți locatari (sau, poate chiar niciunul!) nu doreau să ajute financiar, aveți noroc! Asemenea certuri și stări de tensiune sunt deja o chestiune a trecutului datorită intervenției autorităților, care reglementează clar situația. Potrivit informațiilor oferite de către fanatik.ro, statul a decis clar cine și pentru ce trebuie să plătească în bloc.

Potrivit sursei, schimbarea adusă legii asociațiilor de proprietari a intrat în vigoare încă din septembrie 2018, iar toate posibilele probleme de care se pot lovi locuitorii dintr-un bloc sunt tranșate clar. Așa că, dacă ați fost vreodată printre cei care au refuzat să participe financiar la reparațiile din bloc, pe motiv că apartamentul vostru nu este afectat de problemă, trebuie să știți că legea este deja împotriva voastră!

Cine trebuie să plătească pentru reparațiile din bloc? Cine este scutit?

Noile modificări aduse legii asociațiilor de proprietari spun clar că toți proprietarii apartamentelor din bloc trebuie să contribuie financiar la reparații, indiferent de etaj, sau dacă sunt, sau nu, afectați direct de problemă. De asemenea, asociația de locatari trebuie să aibă pregătit în fiecare an un fond de reparații, care va fi folosit pentru zonele comune ale blocului. Aceste zone comune se pot referi la instalații de apă, canalizare, scări, terase, lift, fațada blocului, precum și altele de acest tip.

Iar în ce privește posibila excepție de la obligativitatea de plată, de aceasta beneficiază chiriașii. Legea vorbește explicit doar despre proprietarii apartamentelor, noțiunea de chiriaș nefiind inclusă nicăieri în aceste obligații.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
diabet jpg
herastrau jpg
Odihnă, flori, somn jpg
folie aluminiu shutterstock1 jpg
bucuresti 19301 jpeg
RO Alert jpeg
sinaia statiunea preferata a regilor (1) jpg
sare borcan istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net