Nume grele ale muzicii populare, acuzate de înșelăciune! Ce artiști au probleme

Nume cunoscute din lumea muzicii populare au fost trimise în judecată pentru indemnizații luate ilegal. Cântăreții și instrumentiștii sunt din județul Gorj, scrie adevărul.ro.

Artiștii care au fost trimiși în judecată Foto: gorjonline.ro
Artiștii care au fost trimiși în judecată Foto: gorjonline.ro

Cântăreți și instrumentiști care au fost trimiși în judecată 

Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu - Jiu i-a trimis în judecată pe: Roberta Maria Crintea, Victoria Lăcătușu, Nicoleta Ramona Lăcătușu, Romina Teodora Pană, Raluca Doriana Sandu, Cristina Olteanu, Maria Violeta Ciocăzanu (fostă Priboi).

Florina Cristina Grădinaru, Ramona Diana Bărănescu (fostă Istudor), precum și pe naistul Laviniu Gabriel Păducel, interpretul Marian Piscureanu, Alexandru Deaconescu și Marius Baldovin. Unii dintre aceștia sunt cunoscuți la nivel național.

Cântăreții au fost acuzați de înșelăciune

Aceștia sunt trimiși în judecată sub acuzația de înșelăciune, mai exact pentru că au încasat, nelegal, indemnizații din partea Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Gorj. Potrivit unor informații, o parte dintre persoanele trimise în judecată au achitat deja prejudiciile reținute în sarcina lor, AJPIS Gorj constituindu-se parte civilă în dosar, cu privire la sumele rămase neachitate de la restul inculpaților.

Concret, indemnizațiile pentru artiștii care nu au mai putut lucra în perioada restricțiilor din pandemie puteau fi acordate doar dacă erau îndeplinite mai multe condiții. Una dintre cerințe era ca artiștii care solicită indemnizația să facă dovada că înainte de pandemie au avut contracte de participare la evenimente pentru care au fost plătiți.

Bani de la stat pentru concerte fictive

Mai mulți cântăreți de manele au fost anchetați pentru înșelăciune și fals, într-un dosar privind concertele anulate în perioada restricțiilor din pandemie. Polițiștii au făcut peste 70 de percheziții în mai multe județe din țară.

Artiștii ar fi declarat că trebuiau să susțină extrem de multe spectacole, multe fictive, doar ca să primească ajutor din partea statului. Prejudiciul se ridică la peste jumătate de milion de lei.

Se pare că în acest dosar în calitate de suspect a fost Dan Armeanca, dar au fost audiați mai multi artiști, printre care Cristi Dules, Dan Bursuc, Maria Buză, dar și instrumentiști de la formația Mandinga.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro.

image
image
image
image
image
image
camera ascunsa pexels jpg
Casa de marcat self scan - hipermarket FOTO Shutterstock
circul sidoli jpg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
ching shih captură video jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
castele romania colaj facebook jpg
permis de conducere freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net