Nunțile devin mai scumpe! Un oraș din țară vrea să crească taxa pentru oficierea căsătoriilor în zilele nelucrătoare

De parcă costurile și stresul unei nunți nu erau deja îndeajuns de mari, autoritățile din țara noastră iau în calcul să facă un „cadou” în stil propriu, tinerilor însurăței! Mai precis, în unul dintre cele mai importante orașe din țara noastră s-a propus creșterea taxei pentru oficierea căsătoriilor în zilele nelucrătoare, începând cu 2024.

Taxele ar putea crește din 2024 / foto: Pixabay
Taxele ar putea crește din 2024 / foto: Pixabay

Autoritățile din țara noastră au găsit metoda perfectă pentru rederesarea economiei: creșterea taxelor pentru tinerii însurăței! Mai precis, potrivit informațiilor oferite de către cei de la Antena 3 CNN, se pare că se ia în calcul atât creșterea taxei pentru oficierea căsătoriei în zilele nelucrătoare, cât și a taxei pentru deplasarea ofițerului de stare civilă în afara seddiului. Aceste creșteri ar putea intra în vigoare înepând cu anul 2024, iar orașul care dorește să le aplice este Constanța!

Autoritățile au lansat deja în consultare publică acest proiect de modificare și completare a Hotărârii Consiliului Local nr. 339/2023. Aceasta vorbește despre nivelul taxelor și impozitelor la nivelul municipiului Constanța, pentru anul 2024. Iar dacă acest proiect ajunge să fie pus în practică, tinerii însurăței vor sesiza o schimbare destul de semnificativă, atunci când vine vorba de costuri!

Cât ar crește taxele pentru căsătorii în zilele nelucrătoare

Mai precis, în acest moment, dacă doriți să vă căsătoriți într-o zi nelucrătoare (adică, sâmbătă, duminică, cât și orice sărbătoare legală), atunci trebuie să scoateți din buzunar nu mai puțin de 350 de lei. Dacă acest proiect va fi pus în practică, suma va crește la 500 de lei.

Iar în privința celeilalte taxe care ar crește, cea pentru deplasarea ofițerului de stare civilă în afara sediului (care include și orice parc, grădină publică, muzeu, sau orice alt loc în aer liber), în acest moment, trebuie să plătiți fix suma de 1.500 de lei. Dar, dacă noul proiect intră în vigoare, va trebui să scoateți din buzunar nu mai puțin de 2.500 de lei. Așa că dacă intenționați să vă căsătoriți, statul vă oferă un motiv în plus de „bucurie”, odată cu creșterea taxelor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net