O importantă bancnotă va dispărea în curând. Tu o ai acasă?

Ultima actualizare:

Românii care au această bancnotă acasă, ar trebui să scape cât mai curând de ea, deoarece nu va mai fi acceptată și va dispărea defintiv. Decizia s-a luat la întreg nivelul Uniunii Europene. Despre ce bancnotă este vorba?

Bancnota care dispare definitiv / Foto: Freepik
Bancnota care dispare definitiv / Foto: Freepik

Românii, care își păstrează economiile în euro, și au acasă această bancnotă, ar trebui să știe neapărat un lucru: aceasta va dispărea definitiv și nu va mai fi acceptată nicăieri. Este vorba despre bancnota de 500 de euro, adică echivalentul a aproximativ 2.500 de lei.

În majoritatea țărilor din Europa nu mai este folosită de foarte mult timp, iar producția sa a încetat încă din anul 2019. Așadar, dacă ai sau vei avea de gând să folosești bancnota la magazin, unitatea comercială, cel mai probabil, va chema autoritățile, deoarece este necesar ca cineva să confirme că este o bancnotă autentică. Totodată, România și Republica Moldova sunt singurele țări unde mai pot fi folosite aceste bancnote, însă și aici, în curând, nu vor mai fi primite nicăieri.

Bancomat alimentat cu bancnote de 500 de euro

Anunțul a venit la nici o săptămână de când, în Capitală, doi indivizi, mascați și cu o geantă plină de bani, și-au alimentat conturile cu replici perfecte de bancnote de 500 de euro. Cei doi au folosit un tip de bancnote deja cunoscute în întreaga Uniune Europeană, fiind atât de perfecte, încât sunt imposibil de detectat cu ochiul liber, potrivit oamenilor legii. Totodată, și bancomatul cu pricina s-a lăsat păcălit de ele, refuzând doar 6 din cele 492 de bancnote. 

Așadar, au fost primite fără probleme restul de 486 de bancnote, fiind alimentate în contul cu pricina. Prejudiciul se ridică la 240.000 de euro. Aceste bancnote sunt cunoscute la nivel european pentru calitatea superioară a contrafacerii și fac parte dintr-un tip de fals foarte periculos.

Dacă ai și tu în posesie această bancnotă, ar trebui în cel mai scut timp să scapi de ea, deoarece nici în România și nici Republica Moldova aceastea nu vor mai putea fi folosite.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net