O nouă stradă din București va deveni pietonală în weekendul 25-26 mai 2024. Ce activități se desfășoară în Capitală

Cu ocazia evenimentului „Străzi deschise, București-Promenadă urbană”,  în acest weekend o nouă stradă devine pietonală, în Capitală.

O nouă stradă din București devine pietonală / Sursă foto: Pixabay
O nouă stradă din București devine pietonală / Sursă foto: Pixabay

Strada Grigore Ionescu din sectorul 2 va deveni pietonală în acest weekend

În weekendul 15-16 mai 2024, evenimentul menționat anterior desfășoară mai multe activități artistice în București. Printre acestea se numără: concerte live, spectacole de teatru pentu copii, workshopuri, expoziții de pictură, dar și demonstrații de dans. Astfel, în premieră, Strada Grigore Ionescu din sectorul 2 al Capitalei va deveni pietonală. Aici vor avea loc mai multe activități sportive și creative pentru cei mici și se vor desfășura în acest weekend, între orele 10:00-21:00, potrivit PMB.

Până la 13 octombrie 2024, Calea Victoriei dar și alte străzi din Capitală devin zone pietonale în fiecare weekend, având scopul de a încuraja oamenii să exploreze arhitectura orașului și să participe la evenimentele artistice organizate pe traseele pietonale.

Acest proiect s-a dezvoltat semnificativ  în cele 4 ediții și a atras o mulțime de participanți care au devenit un subiect central în viața culturală și socială a Capitalei. De curând, evenimentul „Străzi deschise, București- Promenadă urbană” s-a clasat pe locul 3 în topul celor mai interesante destinații culturale în cadrul competiției Destinația anului 2024, categoria Atracții cultural-educative.

Zonele care vor fi închise circulației pe perioada în care se desfășoară evenimentul

În weekendul 25-26 mai 2024, zonele pietonale vor fi Calea Victoriei, pe secțiunea de drum Bulevardul Dacia-Splaiul Independenței, unde intersecțiile nu vor fi afectate între orele 10:00-22:00. De asemenea, o altă zonă destinată pietonilor va fi pe Strada Grigore Ionescu, între 0:00 și 21:00.

Pe de altă parte, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopții până dimineața, în weekendurile în care se desfășoară activitățile din cadrul evenimentului precizat în rândurile de mai sus. Astfel, în intervalul orar 23:00-09:00, șoferii vor putea circula fără probleme.

De asemenea, pentru siguranța celor care participă la eveniment, în zonele în care nu mai circulă mașini se vor închide și pistele pentru bicicliști. În sectorul 2 din București, traficul va fi închis pe Strada Grigore Ionescu, începând de sâmbătă ora 07:00 și până duminică la ora 00:00.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cafea cu pulbere de ciuperci medicinale  Sursa foto shutterstock 1453768808 jpg
image
image
image
image
image
image
Fun Zone jpeg 1 jpeg
bucatarie pexels jpg
rosii tomate istock jpg
printesa kalina a bulgarieri sotul copilul AFP jpg
statuie mihai Eminescu colaj facebook jpg
tantari jpg
wizz air pixabay jpg
cetate ardud
image
actualitate.net
image
actualitate.net