O plantă banală poate aduce un profit uriaș agricultorilor. Are și numeroase beneficii pentru sănătate

O plantă anume, de care probabil că fiecare dintre noi am auzit deja, poate aduce un profit uriaș agricultorilor, la hectar. Mai precis, este vorba despre rapiță, iar partea cea mai bună pentru fermierii din țara noastră este faptul că această plantă nu are nevoie de foarte multă atenție.

Rapița poate fi profitabilă pentru agricultori
Rapița poate fi profitabilă pentru agricultori

Această cultură care poate fi atât de profitabilă pentru fermierii din țara noastră se plantează începând cu 1 septembrie, iar partea cea mai bună pentru cei care sunt interesați să investească în aceasta este faptul că rapița poate fi îngrijită foarte ușor.

Prețul acesteia rămâne unul ridicat de ceva ani, iar fermierii din sudul țării noastre pot vinde o tonă de rapiță chiar și cu 1.650, sau 1.700 de lei. Astfel, acest lucru înseamnă că, la un hectar întreg, se poate ajunge la un profit de 1.000 de euro.

Mia mult decât atât, pe lângă profitul pe care îl fac, fermierii din țara noastră mai primesc și o subvenție pe suprafață. Iar în funcție de sol, rapița poate avea diverse avantaje, printre care se numără faptul că este rezistentă la scuturare, poate avea un nivel ridicat în ulei și are și o rezistență ridicată la Phoma.

Rapița poate aduce un profit uriaș fermierilor

Atunci când vine vorba despre rapiță, există unele soiuri care pot crește rapid pe timp de toamnă, iar fermierii nu vor fi nevoiți să cheltuiască foarte mulți bani pentru a îngriji aceste culturi. Cei mai mulți fermieri români plantează rapița chiar la 1 septembrie, iar în funcție de suprafața pe care o plantează, pot obține sume importante de bani, pentru aceasta.

Iar atunci când vine vorba despre uleiul de rapiță, trebuie să știm că acesta poate avea anumite beneficii pentru sănătate, care nu trebuie ignorate. De exemplu, el este o sursă de grăsimi sănătoase și vitamine liposolubile.

Mai mult decât atât, uleiul de rapiță este și o sursă bogată de vitamina E, cât și omega-3. În plus, deși părerile specialiștilor sunt împărțite, ar exista teorii care spun că uleiul de rapiță poate ajuta și la scăderea nivelului de colesterol.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net