Oana Sivache, șefa ASSMB, plasată sub control judiciar. „Probabil să ajung un fel de Navalnîi al Bucureștiului"

Ultima actualizare:

Oana Sivache, directorul general al ASSMB (Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București), a fost plasată sub control judiciar de către DNA în urma unui dosar ce investighează acuzații de corupție. Decizia vine în urma perchezițiilor desfășurate în luna decembrie la Spitalele "Colțea" și "Sfântul Luca" din București.

Oana Silvache.
Oana Silvache.

Ancheta DNA vizează suspiciuni legate de mită 

Sivache a fost convocată la sediul DNA pentru audieri, fiind inițial prezentată ca martor în dosar, însă ulterior a fost plasată sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Ancheta DNA vizează suspiciuni legate de mită în legătură cu prelungirea mandatului de manager al Spitalului Colțea, acuzații ce implică și persoana lui Bogdan Ioan Furtună, plasat de asemenea sub control judiciar.

Conform surselor Antena 3 CNN, Oana Sivache este suspectată că ar fi primit mită pentru prelungirea mandatului lui Furtună, iar acesta ar fi plătit chiria în schimbul favorurilor acordate. Sivache a negat vehement acuzațiile, declarând că nu a luat niciodată mită și că toate veniturile familiei provin din salariul soțului său.

 Sivache a subliniat că acuzele provin de la persoane pe care le-a denunțat în trecut

Într-o declarație ulterioară, Sivache a subliniat că denunțurile împotriva ei provin de la persoane pe care le-a denunțat în trecut, și a comparat situația cu cazul lui Alexei Navalnîi din Rusia. Ea a vorbit despre existența unei presupuse "mafii" în spitalele bucureștene, susținând că este necesară o curățenie profundă în sistem.

„Sunt două denunțuri, făcute de persoanele pentru care eu am făcut sesizarea în trecut, a rămas doamna avocat să facă o copie după dosar, cum am detalii, atât cât am voie să vorbesc, o să vă comunic. Aștept și eu să vedem dosarul... Niciodată nu am luat șpagă, nu am cerut, nu am dat un leu… ", a spus aceasta.

Mai mult decât atât, Sivache a exprimat temeri pentru viața sa și a copiilor săi, subliniind că este determinată să continue să lupte pentru dreptate, indiferent de obstacolele care îi stau în cale.

„Știu, mafia nu iartă, probabil o să ajung un fel de Navalnîi al Bucureștiului, dar asta e… Mergem înainte, nu-mi este teamă. Nu știu care sunt interesele. Există o mafie în spitalele bucureștene, e de ani de zile, toată lumea știa, nu s-a întîmplat anul trecut. Toți știau, iată că nimeni nu are curaj. Și, dacă are curaj, se întîmplă să se facă alte denunțuri și durează până când o să se stabilească dacă ele sunt justificate sau nu. Mă tem pentru viața mea și a copiilor mei”, a mai spus Oana Sivache, potrivit gandul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
where is the snowman in the picture jpg
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
aeroport brasov jpg
foisorul de foc jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net