5 idei ca să recondiţionezi mobila veche

Ultima actualizare:

Curăţă cu spirt medicinal – pentru a îndepărta petele de murdărie sau urmele de degete, mobilierul se curăţă cu alcool. Nu folosi cârpe, ci numai tifon. Se freacă uşor zonele cu probleme, iar apoi se aplică lacul.

Foloseşte autocolant - în magazinele de amenajări interioare şi bricolaj vei găsi o sumedenie de modele de autocolant special pentru mobilă. Dacă vrei să schimbi aspectul pieselor de mobilier fără mari bătăi de cap, autoconatul este soluţia ideală.

Pregăteşte suprafaţa  mobilei - în primul rând, trebuie să ştergi foarte bine mobila de praf. Apoi, curăţ-o cu o soluţie formată din 80% apă şi 20% amoniac. Foloseşte apoi ulei de lămâie cu care să ungi lemnul.

Şlefuieşte dacă sunt zgârieturi - dacă piesa de mobilier pe care vrei s-o recondiţionezi este zgâriată este nevoie să apelezi la o tehnică abrazivă. În acest caz, poţi să îndepărtezi stratul de lac sau ceară cu ajutorul unui solvent special, şmirghel sau poţi folosi un aparat de şlefuit.

Aplică lac sau vopsea în mai multe straturi - după slefuire, lemnul se şterge de parf cu o cârpă uscată iar apoi se aplică un strat de lac sau ceară. La final, după ce se usucă, şterge mobila cu ulei de lămâie pentru a-i spori luciul. De asemenea, în loc de lac poţi folosi vopsea într-o nuanţă care se potriveşte cu restul casei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
reallygreatsite com 8 2 1536x864 jpg
strada trandafirilor jpg
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net