Aşa arată avionul fără pilot făcut în România


    Air Strato are  o anvergură  de 16 metri
Air Strato are o anvergură de 16 metri

Asociaţia Română pentru Cosmonautică şi Aeronautică (ARCA) a finalizat prototipul avionului fără pilot, iar acum se pregăteşte să îl bage în teste.

Dacă totul va decurge cum trebuie, ARCA va dezvolta şi o versiune comercială a lui Air Strato, care va fi disponibilă pentru mediul privat, anunţă contructorii.

"Aceste aparate automate vor îndeplini misiuni variate pentru ARCA şi partenerii săi. Va putea fi utilizat cu diferite scopuri ştiinţifice, pentru fotografii în stratosferă, spre exemplu, dispunând de o sarcină utilă de 30 de kilograme. Acest spaţiu poate fi ocupat cu aparatura ştiinţifică necesară sau cu baterii suplimentare, în cazul în care aeronava va trebui să stea mai mult în aer", ne-a explicat Elena Simona Popescu, reprezentantul ARCA.

simeon stalpnicul png

Avionul românesc fără pilot are anvergură de 16 metri şi este capabil să zboare în stratosferă, la o altitudine de 18 km. Aeronava este propulsată cu motoare electrice şi are o autonomie de 7 ore, cu bateriile interne, şi de trei zile - cu panouri solare. "Activităţile noastre, dar şi ale partenerilor, necesită zboruri stratosferice, iar baloanele solare şi cu heliu pe care le-am folosit până în prezent, deşi pot zbura mai sus cu sarcini utile mai mari, sunt mai costisitoare şi dependente de condiţiile meteo şi de zonele de siguranţă aeriană alocată. Air Strato poate prelua multe misiuni, mult mai ieftin", a declarat preşedintele ARCA, Dumitru Popescu.

Predator, cel mai tare avion fără pilot

Cel mai cunoscut avion fără pilot este MQ-1 Predator. Aeronava este utilizată de către forţele aeriene ale Statelor Unite ca avion militar de supraveghere. La nevoie, însă, poate îndeplini și funcţii de atac, MQ-1 Predator fiind capabil să transporte două rachete aer-sol AGM-114 Hellfire.

Prințul Harry jpg
cub irina margareta nistor png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Jennifer Lopez si Ben Affleck  jpeg
cub horoscop iertare png
razvan theodorescu 7699918 Mediafax Foto Cristian Radu Nema jpg
Cuplu care doarme in pat - pijamale FOTO Shutterstock
cub bianca rus png
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 7 februarie sfantul partenie png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Icoana Basilica ro webp
Papa Francisc Captură video jpg
Marile lanțuri de magazine spun că nu duc lipsă de alimente jpeg
zura jpg