Orașul din Europa, mai vechi decât Atena și locuit continuu, care este situat în apropiere de România. "Este extrem de ofertant"

Situat în centrul Bulgariei, Plovdiv este al doilea oraș ca mărime al țării, cu o populație de aproximativ 345.000 de locuitori. Un oraș despre care nu se vorbește foarte mult, dar este extrem de ofertant, fiind chiar mai vechi decât Atena. 

Orașul Plovdiv Foto: Pixabay.com
Orașul Plovdiv Foto: Pixabay.com

Plovdiv, orașul care ar fi mai vechi decât Atena 

Nu este cunoscută cu exactitate data în care primii oameni s-au așezat în Plovdiv, dar există dovezi că în zona în care se se află astăzi Plovdiv au existat locuitori încă din perioada neolitică, al 6-lea mileniu dinaintea erei noastre. Conform acestor dovezi, orașul ar fi chiar mai vechi decât Atena. Centru important al civilizației tracice, Plovdiv a continuat să se dezvolte și sub ocupație romană, bizantină și, mai târziu, otomană, devenind un oraș comerical prosper.

La fel ca Roma, Plovdiv a fost inițial așezat pe șapte dealuri. Din păcate, unul dintre ele a fost distrus la începutul secolului XX, fiind transformat în material folosit la pavarea străzilor orașului. Totuși, titlul de „oraș pe șapte coline” a rămas, iar atât turiștii, cât și localnicii, se pot bucura în continuare de evadarea în aceste șase mici oaze de verdeață.

Ar trebui să știți că majoritatea celor care vizitează Plovdiv aleg să o facă mergând pe jos, întrucât orașul oferă numeroase locuri bune de promenadă. Rețineți, însă că o mare parte din zona sa pietonală este pavată cu pietre de râu, făcând încălțămintea confortabilă obligatorie.

Plovdiv este un oraș activ, cu o viață de noapte energică

O mare parte din viața culturală a Bulgariei se manifestă în zecile galerii de artă sau săli de concerte ale orașului. Poate la fel de mult ca Sofia, Plovdiv este un oraș activ, cu o viață de noapte energică, susținută atât de artiști, cât și de public.

O parte importantă a acestei culturi este zona Kapana (în traducere „Capcana”), numită astfel datorită străduțelor labirinitice pe care chiar veți dori să vă rătăciți.Muzeele prezintă un interes deosebit, deoarece oferă vizitatorilor o privire de ansamblu asupra istoriei bogate a acestui oraș. Recomandăm Muzeul Renașterii Bulgare, Muzeul Etnografic, Muzeul Aviației (care se află puțin în afara orașului), dar și o plimbare prin Grădinile Țarului Simeon.

Un loc bun de degustat vinuri 

Poate că vinurile bulgărești nu au nume atât de sonore, dar vă putem garanta că gusturile lor sunt cel puțin spectaculoase, fie că vorbim de cele clasice sau cele îndulcite cu alte fructe sau petale de trandafir. Pasiunea tracilor pentru vin a fost păstrată până în ziua de astăzi, iar în Plovdiv veți găsi destule crame unde veți putea degusta diverse soiuri, turnate direct din butoaie. Suntem siguri că, până la final, veți decide să cumpărați măcar o sticlă, mai ales că prețurile nu sunt tocmai ieșite din comun.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Autorul atacului de la Palatul Parlamentului  Imagine amator jpg
2014 Nysa, stare miasto 03 JPG
gunoi freepik jpg
oase jpg
nucsoara istock jpg
complice crime constanta jpg
swan 200461 1280 jpg
femeie cu caine langa calorifer 2251084105 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net