Orașul din România în care locuitorii primesc înapoi banii de taxe: „Ca și cum am avea salarii de parlamentari”

Locuitorii unui oraș din țara noastră urmează să își primească înapoi banii pentru taxele majorate. Aceștia au reușit să câștige procesul împotriva administrației locale, care le mărise taxele cu procentul uriaș de 50%.

Locuitorii din Orșova au câștigat lupta în instanță / foto: Pixabay
Locuitorii din Orșova au câștigat lupta în instanță / foto: Pixabay

Potrivit informațiilor de la Antena 3 CNN, 70 de familii din Orșova pot răsufla, în sfârșit, ușurate. Din anul 2021, autoritățile locale au hotărât să majoreze substanțial taxele și impozitele, iar, acum, locuitorii de aici au reușit să obțină anularea acestei decizii, în instanță. Din păcate, deoarece primăria a atacat această decizie la curtea de apel, oamenii încă nu își pot primi înapoi banii plătiți în ultimii ani.

Din păcate, locuitorii din Orșova sunt nevoiți să plătească taxe și impozite mai mari chiar și decât cele din marile orașe ale României, iar în urmă cu trei ani de zile, oamenii au început lupta în instanță împotriva acestei majorări substanțiale a taxelor și impozitelor.

„Nu mi se pare normal. Am ajuns să plătim taxele și impozitele, ca și cum am avea salarii de parlamentari, noi nu avem, nu suntem așa”, a spus, conform sursei citate, un locuitor din Orșova. Acum, rămâne de văzut dacă decizia instanței va rămâne una definitivă, sau dacă va interveni o schimbare, după ce primăria a atacat hotărârea.

Victorie în instanță pentru locuitorii din Orșova

Din fericire pentru locuitorii din Orșova, lupta lor în instanță a fost sprijinită de către ONG-ul „Împreună Renaștem Orșova”.

„Aceste hotărâri de Consiliu Local au fost atacate în instanță și au fost câștigate de anumite familii din Orșova, motiv pentru care noi, prin Asociația Împreună Renaște Orșova, am ajutat orșovenii care au apelat la noi și am susținut toate aceste demersuri”, a declarat, conform sursei citate, Ciprian Mocanu, președintele asociației.

Mai mult decât atât, autorităților locale li s-a pus în vedere, de către Curtea de Conturi, să revină asupra hotărârii lor de a majora taxele și impozitele ilegale. Dacă decizia instanței va rămâne una definitivă, locuitoriilor din Orșova le vor fi restituiți banii care au fost încasați ilegal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net