Orașul din România unde nu plătești transportul în comun și ai reduceri la restaurante. Puțini oameni știu asta

Veste bună pentru cei care adoră să călătorească și să descopere România. Primăria Oradea oferă o serie de gratuități și facilități pentru turiști. Cei care se cazează cel puțin pentru minimum două nopți consecutive vor avea acces gratuit la mai multe obiective turistice și se vor putea bucura de reduceri la restaurante. 

Oradea îți oferă multe gratuități Foto: Wikipedia
Oradea îți oferă multe gratuități Foto: Wikipedia

Ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii

Oradea își întâmpină turiștii cu o serie de beneficii. Pentru a se bucura de gratuitate la vizita muzeelor, de transport gratuit pentru 24 de ore, dar şi de reduceri la cafenele şi restaurante, oamenii trebuie să îndeplinească două condiţii simple. „Trebuie să fie cazaţi 2 nopţi consecutive la una dintre unităţile de cazare din Oradea, iar cei de la recepţie sau de la agenţia de turism trebuie doar să îi înregistreze în platforma online", a declarat Alexandru Chira, director general Visit Oradea, scrie Observatornews.ro

Ce pot vizita turiștii 

Turiştii se pot bucura gratuit de 89 de obiective în stilul Art Nouveau, printre care şi Casa Darvas, singurul muzeu Art Nouveau din țara, dar și la Muzeul francmasoneriei, unic în România. Pentru aceasta, procedura este una foarte simplă.  Acestea sunt datele: nume, prenume turist, telefon, localitate de domiciliu, scopul călătoriei să fie turism şi data de check in şi data de check out. Se adaugă şi după adăugare, ei primesc un cod QR. 

Pe baza codului, turiştii intră gratuit la muzee şi case memoriale. Pentru transportul public gratuit, trebuie ca aceştia să trimită un mesaj cu codul, pe un număr de whatsapp sau pe e-mail. Campania "Oradea cu drag" se află la a 5a ediţie şi rămâne activă până la sfârșitul anului. 

Oradea, în top 10 destinații preferate 

Campania de atragere a turiștilor este activă încă din 2020, când mai puțin de 1.000 de vizitatori au beneficiat de gratuități și reduceri. În 2023, numărul turiștilor care s-au bucurat de cele oferite a crescut la 4.500. Și să nu uităm că Oradea se află în top 10 al destinaţiilor preferate de turiştii din Europa. Anii trecuți, oraşul a reuşit să ocupe locul 6 în urma voturilor a peste jumătate de milion de turişti din întreaga lume. Oradea a depăşit oraşe ca Roma, Praga, Atena sau Viena, fiind votată de peste 47.000 de oameni.

În ultimii ani, odată cu reorganizarea orașului și renovarea clădirilor, Oradea a primit numeroase aprecieri care i-au adus multe apariții în diverse bloguri de călătorie. Fapt care a și cântărit în decizia juriului ce a decis includerea orașului între destinațiile care nu trebuie ratate.

European Best Destinations - cel care a inițiat acest top 20 - este un site de călătorie dedicat promovării culturii și turismului în Europa. Creat în 2009, a fost cel mai vizitat site dedicat turismului din Europa, în ultimii 8 ani. Aici sunt promovate peste 400 de destinații.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net