Orașul din România unde se vor testa, timp de trei zile, cele 50 de sirene antiaeriene. „Nu intraţi în panică”

Autoritățile din Brașov vor testa, timp de trei zile, sirenele antiaeriene și fac apel către populație să nu intre în panică, pentru că este vorba doar de un exercițiu nu de o amenințare internațională.

Astăzi și mâine sirenele antiaeriene sună în Brașov / foto: Pixabay
Astăzi și mâine sirenele antiaeriene sună în Brașov / foto: Pixabay

În tot județul Brașov există peste 50 de alarmare antiaeriană care trebuie testate, 22 dintre ele fiind electronice.

Panourile de comandă au inclusiv un microfon de unde pot fi lansate mesaje vocale către populaţie. Un singur astfel de dispozitiv poate fi auzit pe o rază de până la 800 de metri.

Chiar dacă autoritățile fac apel către populație să nu se sperie, localnicii sunt surprinși, de fiecare dată când, de pe blocurile înalte, se aud mesajele vocale sau tonurile de alarmă ale sirenelor.

„Pe de-o parte, e bine, dar pe cealaltă parte parcă intrăm în panică. Parcă ne aşteptăm la ceva rău”, spune o localnică din Brașov, citată de Observator.

„Noi suntem obligaţi prin legislaţia actuală ca aceste sisteme să fie funcţionale în permanenţă şi este doar o verificare de rutină, nu este nimic suplimentar. Doar ne pregătim şi să fim convinşi că peste iarnă nu o să avem probleme să nu mergem la ele”, spune Emil Puşcaşu, director SVSU Braşov, potrivit aceleași surse.

Acțiunea de verificare a tuturor sirenelor antiaeriene din Brașov a început ieri și se va încheia mâine.

Un bac cu români care pleca spre Isaccea a fost la un pas să fie scufundată de o dronă rusească

Un atac cu drone a avut loc în noaptea de luni spre marţi, pe malul ucrainean al Dunării, în zona localităţii Orlovka, unele căzând în apropierea unui bac cu români care pleca spre Isaccea. Garda de Coastă a anunţat închiderea traficului prin PTF Isaccea.

Imaginile distribuite pe Facebook arată exploziile şi imagini de pe bac cu un bărbat care strigă ”Fugi!”, precizând că drona a picat direct în vamă.

Filmările au fost realizate de Gabor Petru şi postate pe pagina sa de Facebook. El se afla pe un bac în momentul la care aveau loc exploziile.

„Mai vine o dronă, fugi că pică aici. Aici a picat, direct în Vamă. Mai vin încă. Nu le auziţi? Scoateţi curentul repede”, se aude bărbatul pe filmare.

De asemenea, pe alte reţele de socializare există alte filmări ale unor localnici din Isaccea care surprind dronele care cad în Ucraina şi în care se aud alarmele antiaeriene din ţara vecină.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net