Parcul blestemat! Sfaturi pentru a evita accidentările

Ultima actualizare:
Fata a fost imobilizată şi urcată pe targă
Fata a fost imobilizată şi urcată pe targă

O tragedie a fost cât pe ce să se petreacă miercuri seara în Parcul Tei din Capitală, locul în care, în urmă cu patru ani, Ionuţ Anghel a fost ucis de maidanezi. Mădălina (10 ani) se juca cu prietenii, fiind căţărată pe o sfoară de la locul de joacă, când aceasta s-a rupt.

Au urmat momente de groază, pentru că fata a căzut şi a rămas întinsă pe jos având dureri foarte mari. Imediat, părinţii care se aflau în parc au sunat la 112, iar, în scurt timp, medicii SMURD au ajuns la faţa locului.Au imobilizat-o şi au urcat-o pe targă, apoi au dus-o în viteză la Spitalul „Marie Curie”. Medicii de aici au preluat-o şi i-au făcut toate investigaţiile necesare.

„Din fericire, atât radiografiile, cât şi computerul tomograf au ieşit bine. Pacienta nu are leziuni ale coloanei, aşa cum s-a spus, iniţial. Are doar contuzii toraco-abdominale şi lombare, care nu pun probleme. Rămâne internată pentru supraveghere atât timp cât are dureri. Astăzi (n.r. joi), i s-a repetat radiografia şi  este în regulă”, ne-a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Denis Stănescu.Părinţii care îşi duc copiii în Parcul Tei din sectorul 2 sunt revoltaţi de ceea ce s-a întâmplat.


    Fata a fost imobilizată şi urcată pe targă
Fata a fost imobilizată şi urcată pe targă

„Acestea sunt «reparaţiile» şi întreţinerile pe care le-aţi făcut, domnilor de la ADP Sector 2? Cine răspunde de ce s-a întâmplat?! Cine are în subordine ADP? Copiii noştri sunt puşi în pericol!”, a scris pe Facebook o mămică. Norocul Mădălinei a fost că a căzut pe cauciucul moale care acoperă toată suprafaţa locului de joacă, şi nu pe asfalt.

1. Administratorii locurilor de joacă de pe domeniul public trebuie să obțină autorizație pentru instalarea lor.2. Nu-ți lăsa copilul să le folosească dacă acestea prezintă fisuri sau au elemente de îmbinare care lipsesc!3. Echipamentele de joacă trebuie folosite în funcție de vârsta copiilor. Pentru siguranța lor, nu-i încurajați să le folosească dacă nu sunt adaptate vârstei lor!4. Dacă sesizezi defecțiuni anunță administratorii locurilor de joacă (primăria sau ADP)! Aceștia sunt obligați să dețină personal calificat pentru a realiza verificări și reparații.5. Evită folosirea echipamentelor de joacă din metal și beton! Cele mai sigure și recomandate sunt cele din material lemnos și plastic.6. Balansoarele și caruselele sunt printre cele mai periculoase echipamente de joacă, deci nu lăsa copilul nesupravegheat!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Fazile a Egiptului colaj jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
teren agricol
donald trump kamala harris AFP jpg
algarve depositphotos jpg
iluzie jpg
femeie 102 ani jpeg
Amenda rutieră cu tableta la Sibiu Foto Dan Claudiu Buzdugan
stat bloc romania jpg
harta glob pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net