Părinții fetiței cu hepatită misterioasă, declarații tulburătoare după operație: «Este o luptătoare»

Ultima actualizare:

Părinții fetiței cu hepatită misterioasă au făcut declarații după ce Rebeca, fiica lor, a ieșit din operația de transplant de ficat. Starea fetiței este stabilă, dar medicii de la Fundeni atrag atenția că următoarea perioadă este „critică”.

Părinții fetiței cu hepatită severă au făcut declarații după operație. Foto: captură Antena3
Părinții fetiței cu hepatită severă au făcut declarații după operație. Foto: captură Antena3

Transplantul de ficat la fetița de 5 ani, suspectată că are boala Wilson, a fost realizat cu succes sâmbătă seara, în cadrul Școlii de Chirurgie din cadrul Institutului Clinic Fundeni. Starea fetiței după operație este stabilă, au transmis duminică reprezentanții Ministerului Sănătății.

Copila va rămâne sub supraveghere în secția de terapie intensivă 3, de la Institutul Clinic Fundeni. „Următoare perioadă este critică”, a atras atenția doctorul Vlad Brașoveanu, șef Secție Chirurgie Spitalul Clinic Fundeni.

Vezi și Cum a debutat boala în cazul fetiței cu hepatită severă

„Urmează, în perioada următoare, să vedem dacă organismul fetiței acceptă acest ficat, pentru că există și situația în care poate să fie o non-funcție primară sau o altă complicație. Să sperăm că nu va fi vorba despre așa ceva”, a precizat șeful Secției Chirurgie de la Fundeni, potrivit Antena3.

Părinții fetiței cu hepatită misterioasă, primele declarații

Vizibil emoționați și afectați după clipele dificile prin care au trecut, părinții fetiței cu hepatită misterioasă au povestit că au stat „cu sufletul la gură” în timpul intervenției. Totodată, aceștia au transmis că abia peste câteva zile vor afla dacă fiica lor are boala Wilson.

”Suntem foarte optimiști. Am văzut că ea este o luptătoare, dacă a trecut ea de această operație grea o să treacă și de recuperare. Totul o să fie bine. Avem încredere! Cele cinci ore ale operației au trecut foarte greu. Nu numai cele cinci ore, ci toată ziua, am așteptat cu sufletul la gură să aflăm o veste dacă este bine, dacă a intrat în operație. 

Ne-au spus că încă nu este stabilit dacă are boala Wilson, pe data de 10 mai vor ieși analizele și se va afla sigur, dar știți cum este... Chiar dacă o are, chiar dacă nu o are, transplantul hepatic tot trebuia făcut”, au declarat părinții Rebecăi.

Citește și Un virus ar provoca hepatită severă la copii. Ce au descoperit medicii din SUA

Mâine este ziua de naștere a fetiței, dar părinții au declarat că nu este momentul să pregătescă vreo surpriză.

O să pregătim acasă, în ziua în care o să ajungem cu ea. Ne gândim de mult la surpriza aceasta, dar așteptăm acum. Suntem și noi optimiști, odată cu transplantul am fost puțin mai bine, chiar am dormit puțin, ca în nicio seară până acum. Nu prea am mai putut să dormim în ultima vreme. Dar aseară am dormit”, au declarat părinții fetiței.

Fetița cu hepatită severă a fost salvată de un donator de 17 ani

Transplantul s-a realizată grație unui donator în vârstă de doar 17 ani. Părinții fetei și-au arătat recunoștința față de gestul extraordinar făcut de părinții băiatului.

”Mulțumim foarte, foarte, foarte mult familiei donatorului, nu există cuvinte de mulțumire”, a declarat tatăl Rebecăi, după transplantul de ficat.

În timpul intervenției dificile, echipa chirurgicală și de îngrijire a fost compusă din specialiști de la Institutul Clinic Fundeni și de la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net