Performanță istorică pentru elevii români, la Olimpiada Internațională de Matematică. Câte medalii au câștigat

Elevii români, care au participat de curând la Olimpiada Internațională de Matematică din China, Japonia, au obținut o performanță istorică pentru țara noastră.

Elevii români au scris istorie în Japonia / foto: Pixabay
Elevii români au scris istorie în Japonia / foto: Pixabay

Ministerul Educației anunță cu mândrie că datorită acestor rezultate excepționale obținute la Olimpiada Internațională de Matematică, România a ocupat locul unu între țările din Europa și locul patru în clasamentul pe națiuni, fiind cea mai bună clasare din ultimii 24 de ani.

„Cinci medalii de aur, o medalie de argint și un total de 208 de puncte clasează România pe cea mai bună poziție din ultimii 24 de ani, fiind depășită doar de China, Statele Unite ale Americii și Koreea”, a transmis Ministerul Educației.

Cine sunt elevii care au obținut această super-performanță

Elevii care au luat medalii de aur la Olimpiada Internațională de Matematică sunt David-Andrei Anghel (Liceul Internațional de Informatică, București), Andrei Moldovan (Liceul Internațional de Informatică, București), Robert Dragomirescu (Liceul Internațional de Informatică, București), Pavel Ciurea (Liceul Internațional de Informatică București) și Andrei Chiriță (Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu București).

Totodată, medalia de argint, obținută în cadrul aceleași competiții, a fost cucerită de Radu Lecoiu, de la Liceul Internațional de Informatică București.

Delegația României a fost coordonată de conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe, de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București, și însoțită de lect. dr. Mihai Chiş, de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității de Vest din Timișoara, de Lucian Țurea, Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București, și de Ana Naghi, observator din partea Ministerului Educației, potrivit mediafax. 

Și anul trecut elevii români au făcut performață la Olimpiada Internațională de Matematică. Țara noastră s-a clasat a cincea în lume din punctul de vedere al medaliilor câștigate la Olimpiada de matematică din anul 2022. România a fost, însă, prima în Europa cu un număr de 6 medalii câștigate din care două sunt de aur și 4 de argint. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net