Pericolul de pe șosea! Primăria Brașov a tras pe dreapta 60 de autobuze electrice

Ultima actualizare:

Conducerea Regiei Autonome de Transport Brașov a decis retragerea temporară din circulație a tuturor celor 60 de autobuze electrice, marca SOR, joi, 23 iunie.

Măsura este determinată de considerente ce țin de siguranță și vine după ce astăzi(n.r. joi, 23 iunie), în jurul orelor 13.30, dintr-un autobuz electric ce circula pe linia 34 s-a produs o degajare de fum, din zona acumulatorilor”, a anunțat Primăria Brașov, pe pagina Facebook a instituției.

Acumulatorii unui autobu au scos fum

Acesta nu este un incident izolat, la nivel european. Foarte multe orașe din UE au schimbat parcul auto al transportului în comun cu vehicule electrice, pentru a reduce poluarea cu noxe. Acestea sunt ținute sub observație, totuși, după ce acumulatorii unor modele au luat foc.

Incendiu la acumulatorii unu autobuz electric, din Paris. Sursa: You Tube

În luna aprilie a acestui an, un al doilea autobuz electric a luat foc în Paris. Autoritățile au decis, atunci, retragerea de pe trasee a unui nuăr de 149 de vehicule electrice Bluebus, construite de grupul Bollore.

Citește și: Un român a ajuns în Grecia cu mașina electrică. A cheltuit mai puțin decât pe taxi!

Nici Londra nu a fost străină de situații similare, în luna mai a acestui an, 90 de autobuze electrice cu punte dublă fiind trase pe dreapta, după un incendiu pornit într-un depou din capitala Marii Britanii.

Totuși, la Brașov nu s-a ajuns la incendiu, fiind vorba doar despre o degajare de fum în zona acumulatorilor. Degajările de fum ale unui incendiu la acumulatorii unui asemenea vehicul sunt masive, stingerea focului fiind foarte dificilă.

În Brașov circulă mai multe mărci de autobuze electrice

De exemlplu, în cazul autoturismelor electrice, pompierii utilizează un recipient special, de dimensiuni considerabile, în care mașina este scufundată în apă.

RATBV a inițiat astăzi o cercetare tehnică amănunțită a cauzelor producerii incidentului, solicitând prezența de mâine la Brașov a reprezentanților firmei producătoare a autobuzului, precum și pe cei ai firmei ce au produs acumulatorii. Până la finalizarea verificărilor toate autobuzele electrice SOR vor rămâne în garajele RATBV”, a mai anunțat Primăria Brașov.

Instituția este în plină implementare a unor proiecte de înlocuire a vehiculelor de transport în comun cu modele electrice. Din fericire, sunt modele construite de producători diferiți, așa că, în asemenea situații, traficul nu este afectat într-o mare măsură.

Citește și: A funcționat câteva ore: Un autobuz electric aflat în prima zi pe traseu în Slatina s-a oprit în drum

Pentru vineri, 24 iunie, este preconizată absența câte unei mașini pe liniile: 4, 5, 6, 17, 21, 22, 23, 25, 28, 34, 35, 36 și 50. Programul de circulație din zilele de sâmbătă și duminică nu va fi afectat”, au asigurat reprezentanții Primăriei Brașov.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net