A funcționat câteva ore: Un autobuz electric aflat în prima zi pe traseu în Slatina s-a oprit în drum

Unul din cele șase autobuze electrice inaugurate miercuri, 16 martie, cu mare fast de însuși edilul Slatinei, nu a mai pornit. Incidentul, care s-a rezolvat cu ajutorul mecanicilor, a fost filmat și pus pe rețelele de socializare. 

Foto: adevarul.ro
Foto: adevarul.ro

Haz de necaz au făcut slătinenii, ieri seară, când au văzut filmulețul pe Faceboook. Unul din autobuzele electrice care au intrat pentru prima dată pe traseu ieri a rămas în drum, fiind nevoie de câteva persoane să-l împingă până în curtea societății de transport.

Norocul a fost că distanța era foarte mică și autobuzul fără călători, pentru că se retrăgea. El a fost împins doi metri, pentru că se „împotmolise” chiar în poarta societății locale de transport Loctrans. Se pare că a fost vorba despre o eroare umană.  

„Aşa se-ntâmplă când oamenii au crezut că le ştiu pe toate“

Aşa se-ntâmplă când oamenii au crezut că le ştiu pe toate şi n-au fost atenţi la instructaje. Acolo este vorba strict de o eroare umană. A acţionat din greşeală o frână electromagnetică care a blocat toate roţile“, a explicat Adrian Pop, directorul Lotrans Slatina, conform adevarul.ro. Au intervenit mecanicii și au deblocat frâna de urgenţă dintr-un alt compartiment al autobuzului, la care şoferii nu au acces.

„Au fost instruiţi în cadrul proiectului de achiziţie aproximativ 4 ore, timp suficient în care să ştie fiecare ce are de făcut. Îi mai instruim încă o dată. Într-adevăr, puţini din oraşul ăsta au urcat pe un autobuz electric, şi să-l mai şi conducă. Dar ţinând cont că ei au fost instruiţi, va trebui să vedem dacă luăm măsuri sau nu”, a mai spus directorul Adrian Pop, catalogând incidentul drept unul izolat.

Primăria a cheltuit pentru 10 autobuze Karsan 100% electrice şi 10 staţii de încărcare lentă, precum şi pentru echipamente hardware şi aplicaţii software aferente acestora, 25 milioane lei, „bani europeni, nu din banii slătinenilor”, după cum spunea, miercuri, edilul Emil Moţ.

Glume pe seama incidentului

Slătinenii nu au ratat ocazia și au comentat situația pe Facebook. „Aoleo, autobuzul ăla cu care se lăudă Moţ azi“, a fost primul comentariu. Apoi, acestea au curs: „Băăă, dacă merge nea Ion pe ele... Puteţi să luaţi şi avioane, trebuie şi oameni să meargă cu ele”, a constatat altcineva. „Oraşul tuturor posibilităţilor”, „Se duc după troleibuze, şi acelea au mers la fel de mult, bani de buzunar pentru primărie”, „Dacă a intrat apa la baterii e bun de fier vechi”, „Ce mult au funcţionat”, Ce ai făcut primare, prea le-ai prezentat cu o aşa plăcere mergem eco, dar ai uitat să specifici cine, autobuzul sau pasagerii!“.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!

cub andi moisescu olivia steer png
FotoJet jpg
zodia singura de sarbatori jpg
FotoJet (1) jpg
cub amal george cooney png
horoscop zilnic 16 februarie jpeg
cub anamaria prodan png
cub cristina spătar png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 6 decembrie sf ierarh nicolae icoana de gabriel toma chituc jpeg
ciprian pian duduianu jpg
viteza austria politia jpg
Vladimir Putin jpg
Acastist Sfântul Nicolae, sursă foto: Pixabay
FotoJet jpg