Piața imobiliară a explodat în România! Incredibil cât a ajuns să coste un metru pătrat în București

Prețurile continuă să crească în piața imobiliară din țara noastră. Românii care vor să își achiziționeze o locuință în Capitală trebuie să scoată bani frumoși din buzunar.

Piața imobiliară din România a explodat / foto: Pixabay
Piața imobiliară din România a explodat / foto: Pixabay

Piața locuințelor de lux este în creștere, iar dezvoltatorii imobiliari anunță că acest segment reprezintă doar 20% din oferta anului 2023, majoritatea fiind în București.

Cât costă noile locuințe de lux din București

Potrivit informațiilor oferite de Pro TV, un complex de locuințe care prinde contur în București are 210 apartamente, fiecare având un design diferit. Prețurile pentru un apartament pornesc de la 120.000 de euro și pot ajunge până la 800.000 de euro, majoritatea oamenilor cumpărându-le cu banii jos.

„Proiectul o să aibă 3 niveluri de parcare doar în subteran. Avem apartamente cu grădină pe parter. Băile de exemplu merg pe o iluminare cu o membrană tip barisol care are o lumină difuză, nu are umbre.”, a explicat Ramona Babiuc, agent de vânzări, potrivit sursei amintite.

Criteriile care pun prețul unui apartament de lux

Un nou complex care se construiește în zona de Nord a Capitalei / foto: Pro TV
Un nou complex care se construiește în zona de Nord a Capitalei / foto: Pro TV

Potrivit arhitecților, locul, suprafața și finisajele sunt cele care oferă prețul unui apartament de lux. De asemenea, și materialele folosite constituie un criteriu important.

„Toate finisajele sunt o gamă largă de calitate. Produsele și materialele pe care le folosim când construiești blocul, pentru că un apartament de lux trebuie să fie într-o clădire de lux, trebuie să avem grijă la finisajele holurilor de circulație să avem grijă la calitatea finisajelor de pe fațadă.”, a explicat Andra Marinescu, arhitect Visuri la Cheie, pentru aceeași sursă.

„Trebuie să avem niște holuri de intrare importante, să avem parcare subterană. Să ai înălțimea între etaje corespunzătoare circa 3 metri, 3 metri și jumătate, încălzirea în pardoseală, răcirea să fie făcută în tavan să nu se vadă tot felul de aere condiționate.”, a explicat și Eduard Uzunov, expert imobiliar, pentru sursa menționată anterior.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
FotoJet Kate (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
Trafic aglomeratie Valea Prahovei FOTO Inquam Photos  Alex Nicodim  jpg
pahar cu apa jpg
muncitori asiatici santier autostrada sibiu pitesti foto Facebook Irinel Scriosteanu jpg
ciorba pasare adobestock jpg
ambulanta Fb jpg
cartofi jpg
2 tiuit urechi jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net