Lovitură dură pe piața imobiliară. Când vor fi nevoiți proprietarii să vândă

Ultima actualizare:

Problemele continuă pe piața imobiliară de pe glob, fără niciun semn de redresare. Proprietarii de pe întreg continentul european se pregătesc acum de vânzări rapide, provocate de către creșterea costurilor de finanțare, cât și de scăderea valorizărilor. Află alături de Click! mai multe detalii.

Piața imobiliară rămâne una instabilă
Piața imobiliară rămâne una instabilă

Lucrurile nu par să se calmeze deloc pe piața impobiliară. Dimpotrivă, potrivit informațiilor oferite de către cei de la stiripesurse.ro, noua problemă de care se vor lovi proprietarii de-a lungul Europei este creșterea costurilor de finanțare, care, pe lângă scăderea valorizărilor, va provoca un val de vânzări.

În timp ce băncile de pretutindeni au decis să își reducă expunerea la industria imobiliară, ridicând astfel costurile creditelor, companiile imobiliare au, în acest moment, acțiuni ce ajung în jurul valorii de 165 de miliarde de dolari. Acestea vor ajunge la maturitate până în anul 2026, însă creditele sunt la nivelul cel mai ridicat.

Acest întreg climat nesigur de pe piață va duce la retrogradarea unor firme tocmai la statutul de „junk”, lucru ce va crește enorm costurile de finanțare. Un studiu recent din Statele Unite a arătat că sectorul proprietății rămâne, deja de 3 luni consecutive, cel mai nepopular printre managerii de fonduri.

Continuă problemele pe piața imobiliară

În acest context volatil de pe piață, proprietarii vor fi forțați să vândă active, ori să reducă dividentele și emisiunile de drepturi, pentru a nu acumula datorii. Iar, pe deasupra, întreaga piață imobiliară se află într-o poziție precarie, datorită faptului că cei mai mulți cumpărători cer randamente tot mai mari, de teama creșterii dobânzilor, cât și a plecării chiriașilor.

Aaron Guy, analist în cadrul companiei Citigroup a avertizat că situația delicată a pieței se poate agrava și mai mult. El a spus că se poate ajunge în situația în care valorile segmentului imobiliar să scadă chiar și cu 40%.

Toată această nesiguranță de pe piață face ca managerii de active să rămână precauți, aceștia alegând să rămână departe de sectorul imobiliar.

image
image
image
image
image
image
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net