Nou fenomen șocant provocat de criza economică: femeile sunt nevoite să recurgă la „sex contra chirie” pentru a supraviețui

Un nou fenomen șocant ia amploare în Marea Britanie, din cauza creșterii costului vieții și a inegalității sociale: sexul contra chirie. Mai multe organizații caritabile trag un semnal de alarmă împotriva acestei situații, în care tot mai multe femei, mai ales migrante din afara țării, sunt forțate. Pe lângă această problemă, tot mai multe femei recurg la munca de escortă, din cauza salariilor care nu mai pot acoperi nici măcar cele mai mici costuri de supraviețuire.

Costurile ridicate forțează femeile să îndure abuzuri șocante / FOTO: Freepik
Costurile ridicate forțează femeile să îndure abuzuri șocante / FOTO: Freepik

Criza economică devine din ce în ce mai gravă, iar din păcate, mulți oameni se întreabă cum pot profita de această situație, în loc de a oferi o mână de ajutor celor din jurul lor. O asemenea problemă vine din Marea Britanie, unde proprietarii de case și apartamente se folosesc de costul ridicat al vieții pentru a forța femeile să recurgă la „sex de supraviețuire”, potrivit informațiilor oferite de către Digi 24. Mai precis, proprietarii oferă reduceri la chirie, sau chiar gratuitate, în schimbul sexului. Victimele cele mai comune ale acestui fenomen sunt migrantele, cât și solicitanții de azil în Marea Britanie.

Potrivit organizațiilor de caritate care monitorizează situația, pentru femeile deja în condiții financiare vulnerabile, costul ridicat al vieții nu mai poate fi suportat din salarii obișnuite, așa că sunt forțate să recurgă la sex pentru supraviețuire. Iar în privința intervenției autorităților, deși acest fenomen este, strict vorbind, ilegal, există o lipsă de fonduri guvernamentale pentru sprijinul femeilor, în timp ce costurile de viață cresc fără oprire, iar nivelul salariilor fie stagnează, ori chiar scade.

Multe femei nu pot scăpa de abuzuri nici după ce contactează autoritățile

Belén Ruiz, o coordonatoare a centrului de consiliere în privința violenței împotriva femeilor, din cadrul  Organizației Latin American Women’s Aid, a declarat că numai în ultimele luni s-a confruntat cu mai multe cazuri în care femeile erau forțate de către proprietari să ofere sex în schimbul chiriei, iar în unele cazuri, acestea continuau să fie hărțuite chiar și după ce se mutaseră în adăposturi ale organizației caritabile, lucru ce crește reticența femeilor de a cere ajutor.

Între timp, guvernul a anunțat anumite măsuri de ajutor pentru femeile prinse în această situație, însă specialiștii spun că acestea sunt mai mult simbolice, având în vedere că nu tratează cauza problemei care a provocat acest fenomen.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
www.bugetul.ro
Viktor Orban shutterstock 1649868622 jpg
image
image
image
image
image
image
Simion  5832 PNG
Reciclare ambalaj conform jpg
antalya 928302 1280 (1) jpg
gradina curte flori istock jpg
Plata prin NFC cu smartphone ul FOTO Shutterstock jpg
istock vot votare jpg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
4 front evaluare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net