Bucureștiul a ajuns mai scump decât Madridul. Prețurile incredibile cerute de proprietarii de locuințe

Piața imobiliară din capitală continuă pe o traiectorie halucinantă, în care deja s-a ajuns în situația ca un apartament în București să fie mai scump decât unul în Madrid. Proprietarii de locuințe din țara noastră profită cât pot de mult de cererea ridicată, iar prețurile au ajuns la valori incredibile.

Un apartament în București a ajuns să coste mai mult decât unul la Madrid / FOTO: Shutterstock
Un apartament în București a ajuns să coste mai mult decât unul la Madrid / FOTO: Shutterstock

Deși până acum ne mândream drept țara unde peste 90% din cetățeni sunt proprietarii unei locuințe, o casă în ziua de azi continuă să fie un lux, pe care din ce în ce mai puțini români și-l pot permite. Cum proprietarii de apartamente profită cât pot de mult de piața imobiliară, prețurile au ajuns la asemenea valori, încât s-a ajuns ca un apartament în București să coste mai mult decât unul în Madrid, potrivit informațiilor oferite de către fanatik.ro.

Doar până în luna mai al acestui an, prețurile au crescut enorm în capitală, unde un metru pătrat a ajuns la prețul de 1.700 de euro! Acest fapt a dus la prețuri halucinante, care forțează din ce în ce mai mulți români să recurgă la viața în chirie, în timp ce deținerea unei locuințe devine un lux. Cea mai halucinantă situație survine, conform sursei, în momentul în care realizăm că un apartament cu trei camere în Drumul Taberei ne poate forța să scoatem din buzunar mai mult decât o proprietate în Madrid.

Iar dacă în privința apartamentelor de trei camere, prețurile rămân relativ comparabile între cele două orașe, când mergem la 4 camere, lucrurile devin și mai șocante: un apartament în Madrid este cu până la 100.000 de euro mai ieftin decât unul în capitala României!

Prețurile locuințelor în Capitală explodează

Situația din Drumul Taberei nu este doar o anomalie locală din București, ci creșteri asemănătoare de prețuri se înregistrează de-a lungul capitalei. Specialiștii au constatat o creștere continuă a prețurilor de vânzare, mai ales în zonele Ștefan cel Mare și Pantelimon. Chiar și în Militari, unde prețurile mai scăzuseră, tendința este din nou în creștere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
loc de munca, 700 de lei pe zi, freepik jpg
miel pixabay jpg
man at supermarket jpg
Kate Middleton si Printesa Charlotte jpg
primarul orasului vascau din bihor florin porge nu va mai putea candida pentru un nou mandat jpeg
urs freepik jpg
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net