Pleci în vacanţă în străinătate? Uite tot ce trebuie să ştii!

Ultima actualizare:

    Vacanţele de iarnă de după sărbători sunt mult mai ieftine şi accesibile pentru foarte mulţi români
Vacanţele de iarnă de după sărbători sunt mult mai ieftine şi accesibile pentru foarte mulţi români

În această perioadă a anului, de după sărbătorile de iarnă, vacanţele în străinătate sunt mult mai ieftine şi accesibile. Dacă ai planificat o călătorie cu maşina personală, ar trebui să cunoşti câteva informaţii esenţiale despre legile din ţara pe care o vizitezi. Asta, ca să nu plăteşti emnzi sau chiar să rămâi fără permisul de conducere.

bulgaria 1 jpeg

Austria, 120 de euro amendă dacă nu ai vinietă

În cazul în care deplasarea se face cu autoturismul, turiştii sunt informaţi că Vinieta (“Autobahn-Vignette”) poate fi achiziţionată de la punctele de trecere a frontierei, de la benzinării sau de la magazinele de difuzare a presei. Vinieta se lipeşte, în mod obligatoriu, pe parbrizul maşinii într-un loc vizibil. Cei care nu respectă această prevedere riscă o amendă de 120 euro, care trebuie achitată pe loc. Preţurile practicate pentru vinietă sunt următoarele: 8,70 euro – pentru 10 zile; 25,30 euro- pentru 2 luni; 84,40 euro- pentru un an. În ceea ce priveşte anvelopele de iarnă, în perioada 1 noiembrie 2015-15 aprilie 2016 este obligatoriu ca autoturismele să fie echipate cu anvelope de iarnă.Cei care merg în Tirol şi Kärnten trebuie să se informeze din timp asupra condiţiilor de trafic, întrucât condiţiile meteo nefavorabile conduc deseori la impunerea unor restricţii de circulaţie. Limitele maxime de viteză sunt următoarele: 50 km/h în localităţi; 100 km/h pe şoselele rapide şi pe drumurile naţionale; 130 km/h pe autostrăzi. Depăşirea acestor limite este sancţionată cu amendă contravenţională şi suspendarea permisului de conducere. În general, amenzile trebuie achitate în numerar. Există şi unele tronsoane de drum cărora li se aplică restricţii speciale, dar care sunt, însă, marcate corespunzător.

Bulgaria, viteză de 50 de km în localităţi

În cazul în care deplasarea se face cu autoturismul, turiştii trebuie să ştie că vinieta poate fi achiziţionată de la punctele de trecere a frontierei, de la benzinării sau de la poştă. Aceasta se lipeşte în mod obligatoriu pe parbrizul autoturismului, iar folia cu codul de bare se păstrează pe toată valabilitatea vinietei. Preţurile practicate pentru vinietă, valabile în 2016, sunt următoarele: 11 euro - pentru o zi (în funcţie de categoria autoturismului), începând de la 21 euro pentru 7 zile (în funcţie de categoria autoturismului), începând de la 41 euro pentru o lună (în funcţie de categoria autoturismului), începând de la 413 euro pentru un an (în funcţie de categoria autoturismului). În ceea ce priveşte anvelopele de iarnă, se recomandă utilizarea acestora. De asemenea, utilizarea pneurilor cu nituri este interzisă. Lanţurile pentru zăpadă sunt obligatorii în anumite condiţii şi pe anumite tronsoane de drum (unde există indicatoare rutiere în acest sens). Limitele de viteză sunt 50 km/h în localităţi, 90 km/h în afara localităţilor, 140 km/h pe autostrăzi. În cazul în care este reţinut permisul de conducere, conducătorul auto are obligaţia de a se deplasa la secţie împreună cu ofiţerul de poliţie, unde va lua act de condiţiile în care ar putea reveni în posesia permisului de conducere, precum şi de cuantumul amenzii. Amenda se achită numai la bancă. Permisul va fi transmis Ambasadei României la Sofia - după expirarea perioadei de suspendare şi după plata amenzii contravenţionale - care va remite documentul direcţiei judeţene de poliţie rutieră din România.

colosseum roma italia 6 6 2009 4 33 36 pm jpeg

În Germania există zone ecologice în oraşe

În cazul în care deplasarea se face cu autoturismul, turiştii sunt informaţi că parcarea este permisă numai în locuri rezervate, contra cost (tichetele se cumpără fie de la aparatele de taxare din parcare, fie de la centrele de difuzare a presei). În scopul reducerii poluării aerului în numeroase oraşe din Germania au fost delimitate zone de protecţie de mediu sau zone ecologice, unde pot circula numai autovehiculele cu plachetă (“Feinstaubplakette”) corespunzătoare grupei de substanţe poluante căreia îi aparţine autovehiculul sau care au aprobare specială, iar nerespectarea acestei reglementări atrage după sine o pedeapsa cu amendă în valoare de 40 de euro. Centrele de eliberare a plachetelor sunt oficiile de înmatriculare a autovehiculelor sau alte instituţii autorizate să acorde plachetele, precum şi instituţiile autorizate să facă analiza gazelor de eşapament. Printre oraşele care au fost delimitate zone ecologice se numără: Berlin, Bochum, Bonn, Bremen, Dortmund, Duisburg, Düsseldorf, Essen, Frankfurt/Main, Gelsenkirchen, Köln, Mönchengladbach, München sau Stuttgart. Limitele de viteză sunt următoarele: Autostradă: 130 km/h, oraşe 50 km.

În Italia, 1.000 de euro amendă pentru depăşirea vitezei

Accesul pe autostradă este permis pe baza achitării taxelor specifice. Plata acestora se face la punctele special amenajate, plasate la intrarea sau la ieşirea de pe autostradă. De asemenea, cartea verde este obligatorie. În cazul autocarelor, pentru a putea intra în centrul marilor oraşe din Italia, unde sunt instituite Zone de Trafic Limitat, se plătesc taxe care pot depăşi cuantumul de 500 de euro. În cazul în care trebuie să achitaţi amenzi auto, este necesar ca turiştii să aibă asupra lor bani lichizi.Turiştii trebuie să ştie că pe autostrăzi nu pot fi plătite amenzile cu carte de credit/debit sau cec, iar neplata acestora permite punerea sechestrului administrativ asupra autovehiculului. Acest lucru presupune cheltuieli mult mai mari, motivate de plata firmelor de transport şi a taxelor de custodie în parcări pentru perioada scursă până la dovedirea efectuării plăţilor. Limitele de viteză admise sunt: străzi urbane (centrul localităţilor) – 50 km/oră, străzi urbane de periferie (circonvallazione - centură) – 70 km/oră, drumuri extraurbane (provinciale şi statale) – 90 km/oră, drumuri extraurbane principale (cu caracteristici de autostradă) – 110 km/oră, autostrăzi – 130 km/oră. Depăşirea limitelor de viteză poate atrage aplicarea unor amenzi de până la 1.000 euro şi suspendarea permisului de conducere. Purtarea centurii de siguranţă este obligatorie! Permisul de conducere românesc este valabil în Italia pentru persoanele care nu sunt rezidente. Pentru cetăţenii români rezidenţi este obligatorie efectuarea conversiei în maximum un an de la obţinerea reşedinţei pe teritoriul Italiei. Sistemul permiselor de conducere auto în Italia este pe bază de puncte. Fiecărui permis de conducere îi sunt alocate iniţial 20 de puncte, care se diminuează în cazul încălcării regulilor de circulaţie. Încălcarea regulilor de trafic atrage suspendarea permisului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Maria Alexandra fiica Alina și Nicolae ai României foto Facebook5 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
dubrovnik croatia summer time 3499458 1280 jpg
banner bojdeuca lui creangă jpg
grigore alexandrescu poet jpg
familia care s a mutat din america in romania jpg
iasi din drona png
millau1 jpeg
moonhouse mikael genberg jpg
bucuresti piata unirii foto pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net