Poliţiştii te scapă de hingherii auto
Bucură-te dacă ai parcat maşina neregulamentar şi te-ai trezit în parbriz cu un bilet pus de poliţiştii de la Rutieră! Autoturismul nu ţi-a mai fost ridicat fiindcă omenii legii te-au salvat de hingherii auto.
Ţi-ai lăsat maşina pe trecerea de pietoni, în staţia de autobuz sau în alte zone unde oprirea şi staţionarea sunt interzise? Ori scapi basma curată ori dau peste tine oamenii legii. Poliţiştii locali, însoţiţi de hingheri, îţi vor ridica maşina, iar ca să ţi-o recuperezi va trebui să plăteşti, pe lângă amenda de circulaţie, ridicarea, transportul şi depozitarea acesteia. În total, în jur de 800 de lei! Nu la fel se întâmplă dacă-ţi văd primii autoturismul parcat „pe dos” poliţiştii de la Rutieră.
Aceştia nu îţi fac autoturismul nevăzut, ci îţi lasă în parbriz un anunţ. ”Şoferul care a parcat neregulamentar trebuie să se prezinte la sediul Brigăzii Rutiere, din str. Udrişte, cu tichetul din parbriz, în maximum cinci zile, şi i se va întocmi procesul verbal. În caz contrar, proprietarul va fi citat acasă. În cel mult zece zile trebuie să vină şi să spună cine a condus autoturismul, altfel amenda va ajunge la taxe şi impozite”, au declarat, pentru Click!, reprezentanţii Brigăzii Rutiere. Amenda pentru oprire neregulamentară este între 180 şi 270 de lei, iar pentru staţionare în loc interzis, adică laşi maşina mai mult de cinci minute, între 360 şi 450 de lei. Dacă o achiţi în 48 de ore, plăteşti jumătate din sumă.
Pentru ambele abateri primeşti în plus două puncte de penalizare. „Maşinile care au în parbriz înştiinţarea poliţiştilor de la Rutieră, nu mai pot fi ridicate. Se ia în considerare prima sancţiune. Este adevărat că de când ei fac asta, numărul maşinilor ridicate a scăzut”, ne-au declarat surse din cadrul Poliţiei Locale Sector 4. Brigada Rutieră nu mai face echipă cu hingherii auto din 2012.
În sectoarele 2 şi 5 nu se ridică maşinile
Primăria sectorului 5 nu a avut niciodată un serviciu care să se ocupe de ridicarea maşinilor, iar în sectorul 2 autoturismele parcate ilegal nu mai „dispar” din februarie 2012. Atunci a expirat contractul cu firma care ridica maşinile. Primăria a organizat licitaţii, însă nu s-a prezentat nimeni.