Polițistul care a ucis-o pe Raisa participă la expertiza mașinii. Ce vrea să afle familia
Agentul de la secția 5 de Poliție, care a accidentat-o mortal pe Raisa, va participa, joi, 27 ianuarie, la expertiza mașinii, expertiză care a fost, în sfârșit, solicitată de procurori.
La fața locului vor fi prezenți un expert, dar și avocatul celor două familii - familia Raisei și cea a Marinei, copila care a supraviețuit.
Vor veni aici cu toții și vor participa la expetiza autoturismului pentru că vor să afle mai mult amănunte cu privire la accidentul rutier provocat de polițist. Încă există multe întrebări fără răspuns.
În primul rând, familia dorește să știe care a fost viteza cu care polițistul a circulat în momentul în care a lovit fetițele. Apoi, părinții vor să știe dacă mașina avea sau nu girofarul pornit. Motivul? Un martor care a asistat la tragedie ar fi declarat, ulterior, că autoturismul nu numai că nu avea semnalele acustice pornite. dar se pare că nici cee vizuale nu erau puse în funcțiune.
Polițistul va trebui să răspundă mai multor întrebări. Încă nu se știe motivul pentru care nu le-a văzut pe cele două copile. Vorbea sau nu la telefon?
Ce știm până în acest moment
Sunt câteva lucruri pe care le cunoaștem despre acidentul în care Raisa și-a pierdut viața, iar Marina a fost rănită ș internată în spital.
- Polițistul care se afla la volan nu era în misiune.
- Mașina circula cu viteză, fără semnalele acustice pornite.
- Agentul care le-a lovit pe cele două copile este poliţist de proximitate la secţia 5.
- Nu avea şcoală de poliţie, a fost angajat din sursă externă în 2017.
- Tânărul nu era băut la momentul accidentului.
- Politistul este plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, timp în care va fi audiat.
Agentul de poliție a trimis o scrisare părnților îndurerați
La câteva zile după proucerea accidentului, polițistul a trimis o scrisoare părinților Riasei în care își cere iertare. El a spus că regretă teribil ce s-a întâmplat și că ar face orice să poată da timpul înapoi. Bărbatul a avut o singură rugăminte: ca părinții fetiței să nu se gândească la el ca la un criminal ci ca la un om care le-a greșit foarte mult.