Pomul de Crăciun, transformat în băutură carbogazoasă! Cum a fost posibil

Inedit! Din pomul de iarnă aflat în centrul Buzăului va fi obţinută o esenţă, iar cu aceasta se va prepara o băutură carbogazoasă. Cetina a fost adunată în butoaie şi va fi trimisă în Estonia, la unicul centru din Europa unde se poate extrage esenţa din partea verde a coniferelor. 

Molidul din centrul Buzăului a fost doborât ieri. Foto: Iulian Bunilă
Molidul din centrul Buzăului a fost doborât ieri. Foto: Iulian Bunilă

Sărbătorile de iarnă au trecut, iar doi antreprenori care deţin la Buzău o fabrică de bere artizanală au solicitat un acord de preluare a pomului din Piaţa Dacia, pentru a-i folosi cetina. Ieri, reprezentanţii producătorului de băuturi au aşteptat doborârea falnicului molid, pentru a trece la strângerea crenguţelor verzi în butoaie.

”Extragem doar cetina din acest pom de Crăciun, o punem în butoaie şi o s-o trimitem în Estonia. După aceea, aşteptăm să ne vină concentratul de cetină, din care noi vom produce sucul tonic”, spune Robert Stan, specialist în bere, pentru adevarul.ro.

La culegerea acelor verzi a ţinut să participe unul dintre proprietarii berăriei, Francois D’Hollander, un francez stabilit de câţiva ani în ţara noastră.

Aproape două ore le-a luat berarului francez şi colegului său, Robert, să umple şase butoaie cu cetina destinată producătorului de esenţe unic în Europa.

Robert Stan explică modul în care va fi obţinută apa tonică aromată. Foto: Iulian Bunilă
Robert Stan explică modul în care va fi obţinută apa tonică aromată. Foto: Iulian Bunilă

”Din acest molid, partea verde a lui, partenerul meu din Estonia va produce un ulei esenţial cu proprietăţi deosebite. Apoi primim de la ei siropul, îl amestecăm şi îl îmbuteliem”, explică Francois D’Hollander.

Fiecare sticlă de 330 de mililitri va primi o etichetă pe care este menţionată provenienţa băuturii carbogazoase.

Astfel, numele oraşului Buzău va apărea pe sticlele care vor fi vândute, în ediţie limitată, pe tot continentul european. Apa tonică aromată va fi disponibilă pentru livrare abia la primăvară.

”Primăria Buzău a fost extrem de încântată să doneze bradul de Crăciun din centrul oraşului pentru a se transforma într-un produs care va reprezenta oraşul nostru”, arată Oana Matache, viceprimarul oraşului.

Click! spune

Pomul de iarnă a fost donat de o familie de buzoieni, care l-au crescut în curtea lor mai bine de 70 de ani. Molidul avea 25 de metri înălţime, depăşindu-i cu mult pe cei împodobiţi în ultimii ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net