Ce faci cu bradul de Cr─âciun dup─â S─ârb─âtori. 5 ponturi utile

2 ianuarie 2022

Cr─âciunul este sinonim cu momentele de pace ├«n familie, petrecute al─âturi de cei dragi ├«n jurul bradului. 

image
Bradul de Crăciun este nelipsit din casele oamenilor în perioada sărbătorilor

Dup─â ce S─ârb─âtorile de iarn─â trec, sose╚Öte vremea s─â st├óngem bradul care a ├«nveselit atmosfera ├«n locuin╚Ť─â ╚Öi a adus z├ómbetele pe chipurile copiilor mici ╚Öi mari.

Iat─â ce po╚Ťi face cu bradul de Cr─âciun dup─â S─ârbatori, ├«n func╚Ťie de tipul de brad ales.

├Äl atunci la gunoi responsabil 

Bradul ar trebui dus la ghen─â, nu aruncat oriunde ├«n spa╚Ťiile publice. ├Än multe ora╚Öe, autorit─â╚Ťile au g─âsit modalit─â╚Ťi de a valorifica brazii dac─â nu sunt acoperi╚Ťi de gunoi.

Po╚Ťi scoate bradul mai u╚Öor din cas─â dac─â folose╚Öti un sac de plastic, dar scoate-l atunci c├ónd ajungi la ghen─â. Reciclarea brazilor este mai simpla atunci c├ónd ace╚Ötia nu au urme de ornamente, de plastic sau de sfoar─â ├«ntre crengi.

image
Surs─â foto: Unsplash.com

Îl folosești în grădina

Transformat ├«n rumegu╚Ö, bradul poate fi utilizat ca un mulci excelent pentru gr─âdin─â, material organic care se pune pe p─âm├ónt ╚Öi ap─âr─â r─âd─âcinile plantelor de boli ╚Öi d─âun─âtori. Dac─â nu ├«l po╚Ťi prelucra pentru a ob╚Ťine rumegu╚Ö, bradul poate fi t─âiat, iar crengile sale se transform─â ├«n araci naturali pentru plantele din gr─âdina ta.   

Îl transformi în foc de tabără

Chiar dac─â nu ai ├«nc─âlzire pe baz─â de lemn, po╚Ťi transforma bradul ├«ntr-un foc de tab─âr─â frumos ├«n curte, iar cenu╚Öa ╚Öi resturile de materie vegetala pot fi folosite ca ├«ngr─âs─âminte pentru florile, legumele sau pomii din curtea ta.  

Îl pui la loc în dulap

Tot mai mul╚Ťi rom├óni opteaz─â pentru un brad de Cr─âciun artificial pentru a proteja mediul ├«nconjur─âtor. 

Dac─â mirosul de brad este motivul principal pentru care nu vrei un pom artificial, cump─âr─â ├«n fiecare iarn─â c├óteva crengi pe care le po╚Ťi ├«mpodobi apoi ├«n alte camere sau le po╚Ťi pune chiar l├óng─â bradul artificial pentru a te bucura de aroma pl─âcut─â a coniferului.

Îl replantezi

O alt─â solu╚Ťie ecologic─â pentru bradul de Cr─âciun este bradul cu balot, care ajunge viu ├«n casa ta ╚Öi poate fi replantat. Aten╚Ťie, ├«ns─â, brazii cu balot au nevoie de condi╚Ťii speciale ╚Öi de aten╚Ťie deosebit─â! 

Ar trebui p─âstra╚Ťi la temperaturi de maxim 20 C, nu este recomandat s─â fie orna╚Ťi ├«n exces ╚Öi au nevoie s─â fie uda╚Ťi ├«n mod frevent.

mihai rait dorel din las fierbiti are o sotie superba cum arata si cat de frumoasa este ana maria size19 jpg
1 vladimir putin coronavirus 1 jpg jpeg
1 o femeie la laptop jpg jpeg
kate middleton jpg jpeg
retete cartofi png
BeFunky collage (6) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
cannes jpeg
img (3) jpg
nunta miri casatorie verighete jpeg
evaluare nationala 7570751 mediafax foto alexandru dobre jpeg
NDQwJmhhc2g9YWQ4ZDRjM2Q1ODFiMjNhMjBjMGM5YWQ0ZTgwNjc4MDg= thumb jpg
elev examen probe  evaluare nationala clasele mici  jpeg