Cât costă un brad de Crăciun. Ofertă bogată, clienți puțini

Atmosfera Sărbătorilor se simte deja peste tot! Rafturile sunt pline de globuri, de instalaţii luminoase şi de beteală, iar pomii de iarnă îşi aşteaptă cumpărătorii. Cei care nu vor să cumpere brazi din magazine, pot să aleagă din oferta bogată a pieţelor.

Alegerea bradului, o misiune dificilă şi, deopotrivă, plăcută
Alegerea bradului, o misiune dificilă şi, deopotrivă, plăcută

Comercianţii din pieţele de pe tot cuprinsul ţării s-au pregătit cum trebuie pentru Crăciun şi vă aşteaptă cu o ofertă variată. În acest an, preţul unui brad frumos porneşte de la 70 de lei şi ajunge la câteva sute de lei. Pentru cei cu dare de mână, brazii argintii în ghiveci costă 800 - 1.000 de lei. Puteţi găsi pomi deosebiţi, în ghiveci, şi între 100 şi 350 de lei. 

Romsilva a scos la vânzare aproape 34.000 de brazi

În Piaţa Big din Călăraşi, vânzătorii spun că, deocamdată, oamenii nu se îngrămădesc să cumpere. Doar angajaţii instituţiilor i-au vizitat şi au cumpărat pomi de iarnă de la ei. „Brazii româneşti sunt mai ieftini. Unul de 2,5 metri ajunge la 300 de lei “, explică unul dintre comercianţi pentru Adevarul.ro. Un brad de 1-1,5 metri costă 100 de lei, în timp ce unul de 3 metri ajunge lejer la 350 de lei. Oamenii vin, se uită şi trec mai departe. Vânzătorii nu-şi pierd speranţa şi, din experienţa anilor trecuţi, cred că vânzarea se va anima în zilele următoare. „Pentru cei care nu dispun de mai mulţi bani, avem şi crenguţe bogate, care se vând cu 5-10 lei“, arată un alt vânzător. Nici molizii, care sunt mai ieftini, 50 de lei bucata, nu au prea mare căutare. Romsilva a scos la vânzare aproape 34.000 de brazi, cei mai mulţi din culturi specializate în pepinierele proprii.

Cât costă un brad de Crăciun

Preţurile pornesc de la 15 lei, pentru un molid de până la 1,3 metri, şi ajung la 35 de lei, pentru un brad de 2-3 metri. La aceste preţuri se adaugă însă şi costurile de transport, manipulare şi depozitare. Prin urmare, preţurile cresc mult în pieţe. În magazine, brazii artificiali de dimensiuni mai mici costă 30 – 50 de lei. Un brad artificial de 120 – 150 de centimetri se vinde cu 100 de lei. Pomii de iarnă sunt disponibili în mai multe culori - verzi, albi, argintii, albaştri sau chiar roz.

Citește continuarea pe www.adevarul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net