Povestea căpșunilor din Buzău. Cumpărătorii le pot culege singuri, chiar din grădina producătorilor

Cumperi ce culegi, iar fructele pe care le mănânci sunt din partea casei! Aceasta este deviza unor producători de căpşuni de lângă Buzău, care îi invită pe clienţi să-şi aleagă singuri fructele aromate, scrie adevarul.ro. 

Capsuni 1 copy jpg

Fructe coapte şi dulci! Oaspeţii fermei din apropierea popasului Merei (Buzău) nu încep culesul căpşunilor până nu primesc un scurt instructaj de la soţii Florentina şi Sorin Mărunţiş, proprietarii plantaţiei.

„Când luaţi fructul, prindeţi-l cu vârful degetelor, apoi, dacă răsuciţi un pic într-o parte, se rupe singur”, le explică Sorin Mărunţiş vizitatorilor. Clienţii primesc apoi caserole şi pleacă printre rânduri ca să le umple cu cele mai arătoase căpşuni. Oaspeţii sunt învăţaţi pe parcurs ce fructe să culeagă şi cum să le rupă, astfel încât să nu distrugă toată planta.  

Cultura de căpşuni a soţilor Mărunţiş se află lângă drumul care leagă Buzăul de Ploieşti, spre staţiunea Sărata Monteoru.

Este o rută turistică, astfel că orice drumeţ poate să se abată câteva minute pentru a culege fructele sănătoase.

 „Oportunitatea de a alege produsul ne dă garanţia că vom mânca fructe sănătoase, ceea ce ne bucură. Două - trei kilograme sunt suficiente la un cules. Pe o porţiune de doi metri, timp de cinci minute, umplem o caserolă”, arată un client.  

Un deliciu: căpşunile din soiul Rumba. Foto: Iulian Bunilă
Un deliciu: căpşunile din soiul Rumba. Foto: Iulian Bunilă

Clienţii află că, în timp ce culeg, pot mânca fructe fără nici o restricţie. „Foarte gustoase şi foarte aromate! Căpşunile au şi aspect comercial”, spune un alt oaspete al fermei.

„În momentul de faţă deţinem soiul Rumba, care este foarte bun şi cu fructe mari, după cum vedeţi; căpşunile sunt uşor de cules de orice familie cu copii”, detaliază Florentina Mărunţiş.

Căpşunile româneşti au apărut deja în pieţe, însă nimeni nu garantează că fructele de pe tarabe provin din producţia autohtonă. Ca să înlăture orice suspiciune, familia Mărunţiş a hotărât să-i invite pe clienţi să-şi culeagă singuri fructele.

„Ne dorim ca, pe viitor, să aducem cât mai mulţi clienţi pe plantaţie, ca să-şi aleagă singuri căpşunile. În plus, chiar ne bucurăm că oaspeţii consumă fructe şi în plantaţie”, încheie Sorin Mărunţiş.

Click! spune

La ferma de lângă popasul Merei, un kilogram de căpşuni costă 22 de lei, cu trei lei mai ieftin decât în pieţele din oraş. 

Fermierul susţine că-şi permite această reducere doar pentru clienţii care culeg singuri fructele, fiindcă scade investiţia în mâna de lucru din costul total al producţiei de fructe.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net